Home / Doesburg-Regiobode / Briljanten bruidspaar Bas viert feest

Briljanten bruidspaar Bas viert feest

DOESBURG – Maandag 11 november was een bijzondere dag voor meneer (82) en mevrouw (80) Bas uit Doesburg. Zij vierden dat zij 65 jaar getrouwd waren. Burgemeester Loes van der Meijs bracht een bezoek aan het bruidspaar en werd met open armen ontvangen. Vele Turkse lekkernijen kwamen op tafel. Het echtpaar stapte op 11 november 1954 in Kalik in Turkije in het huwelijksbootje. De plaats ligt in de onder toeristen populaire regio Cappadocië. De omgeving is vooral bekend door de imposante bouwwerken gemaakt door grote rotsblokken. Meneer Bas werkte toen hij in Turkije woonde ook mee aan het maken hiervan. Hij verplaatste de grote rotsen. In 1969 was er vanuit Nederland een grote vraag naar arbeidskrachten. Meneer Bas liet Turkije achter zich en ging in Nederland in een fabriek aan het werk. Na een tijdje kwam zijn vrouw en drie kinderen (2 zoons en 1 dochter) ook in Nederland wonen. Allereerst in Dieren en later vanaf 1975 Doesburg. Mevrouw Bas kon goed wennen in Nederland. Een Nederlandse vriend maakte het gezin wegwijs in het voor hun onbekende Nederland. Meneer Bas werkte hard tot zijn pensioen. Hun dochter, zoon, schoondochter en twee kleinkinderen wonen in de buurt. De andere zoon van het echtpaar is weer teruggegaan naar Turkije. Twee jaar geleden brachten zij nog een bezoek aan Turkije. Het echtpaar is erg trots op de kleinkinderen. Twee wonen er in Nederland en drie in Turkije. De kleinzoon uit Doesburg heeft zijn studie autotechniek net afgerond en de kleindochter is bezig met een studie pedagogiek. Ondanks dat het echtpaar wat last heeft van ouderdomskwaaltjes genieten zij nog steeds van hun leven in Doesburg.

Foto: Cynthia Vos

Lees ook

Ik vind: Rechtzetten

Er stonden een paar onwaarheden in het stuk van SID in Regiobode van twee weken …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.