Home / Brummen-Regiobode / Bouw wijk Lombok Zuid officieel van start

Bouw wijk Lombok Zuid officieel van start

EERBEEK – Het echte werk is al een tijdje geleden begonnen, maar dinsdag 22 oktober werd met een feestelijk moment het startsein gegeven voor de bouw van de Eerbeekse wijk Lombok-Zuid. Veel van de toekomstige bewoners waren hierbij present.

Het heeft even geduurd voordat deze derde fase van nieuwbouwwijk Lombok eindelijk door kon gaan. Na de eerste twee fases gooide de crisis roet in het eten, waardoor het project ruim zes jaar heeft stilgelegen. Nu de economie weer is aangetrokken en er veel belangstelling is voor nieuwbouw in de gemeente Brummen, is projectontwikkelaar Roosdom Tijhuis begonnen met het uitwerken van een plan voor 42 woningen, waarvan de eerste 26 nu worden gebouwd. Directeur Martin Companje verwacht dat deze eerste woningen volgend voorjaar al kunnen worden opgeleverd, waarna de bouw van een volgende reeks huizen van start gaat. Deze zijn bijna allemaal al verkocht. “Recent is de verkoop van een nieuwe serie van veertien woningen gestart en ook daarvoor is veel belangstelling.”
Wethouder Peter Paul Steinweg van de gemeente Brummen is blij dat er weer woningen worden gebouwd in Eerbeek. “Lombok Zuid wordt een mooie, groene wijk met veel aandacht voor de ruimtelijke kwaliteit. Daarbij wordt het de eerste wijk in de gemeente Brummen die volledig aardgasvrij wordt gebouwd.”

Dinsdag werd een klein feestje gemaakt van de start van de bouw. Veel van de toekomstige bewoners waren hierbij en maakten vast kennis met hun nieuwe buren. Wethouder Steinweg klom op de kraanmachine om bij wijze van openingshandeling een vloerplaat op zijn plaats te leggen. De plaat werd op de grond begeleid door directeur Martin Companje van Roosdom Tijhuis en José Ligtenbelt uit Eerbeek, eigenaar van huisnummer 33. Zij kreeg de kans een steentje bij te dragen aan de bouw van haar eigen huis.
Als Lombok Zuid straks gereed is, bestaat de wijk uit een mix van vrijstaande huizen, rijtjeshuizen en twee-onder-éénkappers. Naast de huizen die Roosdom Tijhuis bouwt, is er een aantal bouwkavels verkocht.

Foto: Linda Peppelman

Foto: Met het plaatsen van een grondplaat werd vorige week het officiële startsein gegeven voor de bouw van Lombok Zuid

Lees ook

Retrospectief: Bakker-kruidenier Lebbink, Klarenbeek

In alle dorpen verandert veel. In de kleine dorpen verdwijnen de winkels en in de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.