Home / Brummen-Regiobode / Bloemlegging bij Bevrijdingsmonument Loenen

Bloemlegging bij Bevrijdingsmonument Loenen

LOENEN – Zondag 10 november 2019 is het in Groot-Brittannië Remembrance Day en worden de doden herdacht uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Ieder jaar worden op die dag door de Eerbeekse-Loenense Commissie Ontvangst Bevrijders-Veteranen bloemen gelegd bij het Bevrijdingsmonument bij het Dorpscentrum De Brink in Loenen.

Dit jaar zal deze bloemlegging plaatsvinden op zondagmorgen 10 november om 11.30 uur. Voorafgaand aan dit moment wordt door leden van Scouting Loenen de Engelse vlag halfstok gehesen. Daarna zijn de scouts behulpzaam bij de bloemlegging. Belangstellenden zijn welkom om de herdenking bij te wonen.

Na de plechtigheid wordt koffie gedronken in de zaal De Marke van De Brink. Om de achtergrondkennis van de Eerbeekse- en Loenense monumenten levendig te houden, wordt aan de jeugd van Scouting uitleg gegeven over de historie. Tevens zal gesproken worden over het bezoek van familieleden van de Polar Bear veteranen in april 2020. Eerbeek en Loenen vieren dan 75 jaar Bevrijding.

De dorpen Eerbeek en Loenen zijn op maandag 16 april 1945 bevrijd door het C-squadron van het Reconnaissance Regiment van de Engelse 49th West Riding `Polar Bear` Infantry Division. Deze divisie was toen een onderdeel van het Canadese Leger. Ter herdenking van 65 jaar Bevrijding hebben de Veteranen van de Polar Bears voor het laatst op 9 mei 2010, als groep, Eerbeek en Loenen bezocht.

Lees ook

Vincent Buitenhuis nieuwe directeur Veluwonen

EERBEEK – Vanaf 1 oktober 2021 is Vincent Buitenhuis de nieuwe directeur-bestuurder van woningcorporatie Veluwonen. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.