Home / Nieuws / Bijzonder jubileum voor Henk Hankel

Bijzonder jubileum voor Henk Hankel

VELP – Henk Hankel is dit jaar 70 jaar als muzikant ingeschreven bij de KNMO (Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie). Aan Harmonie Unisono Velp was het op zaterdag 9 november de eer om de heer Hankel te huldigen vanwege dit bijzondere jubileum.

Hankel heeft al een heel leven achter de rug. En daardoor is er ontzettend veel over hem te vertellen. Talloze activiteiten heeft hij op zijn erelijst staan.
Henks roots liggen in Friesland. Hij werd op 8-jarige leeftijd lid van de plaatselijke muziekvereniging De Woudklank in Noordwolde. Samen met een vriendje werden daar de eerste tonen geblazen op een trompet. Bij de vereniging volgde hij muzieklessen. Vanwege het werk van zijn vrouw kwam Hankel in 1962 terecht in Velp. Zijn beroep was onderwijzer en hij kreeg een baan als leraar op de Professor Gunningschool.
Al snel werd gesignaleerd dat hij muziek gemaakt had in een fanfare in Friesland. De toenmalige dirigent van de Velpse Harmonie belde hem op om mee te komen spelen in het orkest. Ondanks méér kapers op de kust besloot Henk te kiezen voor de Velpse Harmonie en daar is hij niet meer weggegaan. Hij is bestuurslid geweest en was verantwoordelijk voor de muziekbibliotheek.
In 2003 werden de Velpse Harmonie en Harmonie Kunst aan het Volk een nieuwe vereniging met de naam Harmonie Unisono Velp. Hankel was toen baritonist en in de hoogtijdagen zaten er maar liefst vijf baritons op rij in het orkest.
Hankel heeft zo’n 60 jaar muziek gemaakt. Een jaar of tien geleden moest hij om gezondheidsredenen stoppen met muziek maken. Een blaasinstrument bespelen bleek niet meer haalbaar. Zijn goudkleurige bariton leverde hij tot zijn grote spijt in en daarmee stopte helaas zijn muzikale loopbaan. Wel bleef hij altijd lid van de KNMO. Van de landelijke muziekorganisatie kreeg hij zaterdagavond de oorkonde uitgereikt met het speciale insigne dat hoort bij zijn 70-jarig muziekjubileum. Een mooie bos bloemen zorgde voor een kleurige omlijsting van deze bijzondere huldiging.

Lees ook

Scouting zoekt leden

DIEREN – De bevers, de jongste speltak van Scouting Dieren, is op zoek naar nieuwe …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.