Home / Rheden-Regiobode / Arnhemse koren zingen in Velp

Arnhemse koren zingen in Velp

VELP – Koor Divertimento en Kamerkoor Novo Cantare uit Arnhem verzorgen zaterdag 23 november een concert in de Grote Kerk in Velp. Centraal staat de naderende advent, maar ook worden liederen gezongen die passen bij de sfeer van verwachting, hoop en licht en de geboorte daarvan. Licht en mysterie spelen in verschillende liedteksten een rol. Beide koren zingen samen enkele stukken voor grote bezetting. Hoogtepunten zijn het dubbelkorige Ave Regina van De Victoria uit de 16e eeuw en het levendige en virtuoze Unicornis Captivatur, een achtstemmig werk van de hedendaagse componist Ola Gjeilo over legendarische fabeldieren. Ook in twee romantische stukken komt de bezetting van bijna zestig zangers mooi tot uiting. Elk koor zingt daarnaast eigen repertoire.
Het concert begint om 20.00 uur in de Grote Kerk in Velp. Kaarten kosten 12,50 euro bij reservering bij één van beide koren of bij aanschaf van een kaartje bij boekhandel Jansen & de Feijter in Velp. Aan de zaal bedraagt entree 15 euro. Jongeren krijgen korting en kinderen mogen gratis mee. Dit concert wordt zondag 24 november om 15.00 uur opgevoerd in de Opstandingskerk in Arnhem.

www.novocantare.nl
www.koordivertimento.nl

Lees ook

DELS is lokale ondernemers zeker niet vergeten

REGIO – We zijn jullie niet vergeten! Om die boodschap over te brengen, doet het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.