Home / Doesburg-Regiobode / AED in wijk Noordelijk Molenveld

AED in wijk Noordelijk Molenveld

DOESBURG – De wijkraad Noordelijk Molenveld in Doesburg heeft een openbare AED (Automatische Externe Defibrillator) aangeschaft en laten plaatsen. Wethouder Birgit van Veldhuizen opende de kast om de ingebruikname plaats te laten vinden.

De AED hangt aan een van de schuren van de flats aan de van Brakellaan. Bij het oprijden van het parkeerterrein van dit complex hangt de AED zichtbaar; mooi centraal in de wijk en voor iedere hulpverlener toegankelijk. Middels een SMS-bericht worden hulpverleners bij een hartstilstand gelijktijdig met ambulance en brandweer gealarmeerd.
Er komt nog een cursus voor mensen in de wijk die ook willen leren reanimeren met de AED. Een aantal cursusplekken heeft de wijkraad aangeboden gekregen van BMV Advies, die ook de AED geleverd en geplaatst heeft. Ook de gemeente Doesburg betaalt voor een aantal mensen deze cursus. Woonservice IJsselland heeft alle medewerking voor plaatsing op hun eigendom gegeven en ook de stroom die voor de verwarmde kast nodig is, wordt door de woningcoörporatie geleverd.
Opgeven voor een reanimatie-cursus kan bij wijkraadnoordelijkmolenveld@gmail.com of tel. 06 – 47685963.

Foto: Hanny ten Dolle

Lees ook

De Hessenrijders skeeleren en lopen door deze zomer

LAAG-KEPPEL – Schaats- en skeelervereniging de Hessenrijders uit Laag-Keppel biedt een gevarieerd trainingsaanbod voor schaatsers, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.