Brief van Sinterklaas
Madrid, oktober 2019

Lieve kinderen van Doesburg,

De voorbereiding voor de grote reis naar Nederland is in volle gang. Het is hier in Spanje een komen en gaan van Pieten met zakken vol met cadeaus en snoepgoed. Alles is weer op tijd klaar dus over een paar dagen kunnen we vertrekken.
We komen met de Pakjesboot 12, en… we komen dit jaar aan met de trein in Apeldoorn. Dat is weer even organiseren! Met de boot komen we bij IJmuiden Nederland binnen, dan gaan we met de bus naar Amsterdam en dan met de speciale sneltrein naar Apeldoorn.

Na de intocht in Apeldoorn gaan we met een ‘pietensneltreinvaart’ naar Doesburg. Gewoon gezellig met de boot rustig over het kabbelende IJsselwater. Hier kom ik van tot rust. De energie komt meteen terug als ik de kerktoren boven de bomen uit zie steken. In de verte hoor ik al het gezang van de nieuwste en mooiste Sint-Nicolaas liedjes. Het IJsselwater is gelukkig hoog, dus ik hoef géén balanceerkunsten uit te voeren om de kade op te klimmen, dat is wel eens anders geweest.

Ik ben heel benieuwd hoe het met de kinderen, mama’s, papa’s, oma’s en opa’s in Doesburg is. Ik weet natuurlijk al een heleboel van jullie. Jullie denken natuurlijk: hoe kan dit helemaal in Spanje? Nou, dat zal ik jullie vertellen. Ik krijg van mijn beste vriend, in Doesburg, bijna wekelijks de Regiobode toegestuurd en daar staat alles over jullie in. Van burendag in de Ooi, tot graffiti van Rosalie op Sporthal en de GTW-loods en de natte speeltuin van de Anne Frankschool en alle gewonnen sportwedstrijden. Ja, Doesburg is een sportief stadje. Ik vind het geweldig en mag dus ook graag deze krant bij de open haard lezen.

Ik moet snel in de benen, want er moet nog een hoop gebeuren. Mantels, mijters, het volgeschreven grote-boek, alles van mijn lijstje moet mee. Het grote boek, stel je voor dat ik hem eens vergeet, moet ik als eerste aan boord van de Pakjesboot 12 leggen. Jullie horen het wel, druk, druk, druk, maar ik zie jullie zaterdag de 16e november op de kade, ik verheug me er nu al op.

Tot gauw,
Sinterklaas

Lees ook

Raadsvergadering Bronckhorst digitaal

BRONCKHORST – De raadsvergadering van de gemeente Brockhorst van 2 juli, wordt digitaal gehouden. Vorige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.