Home / Brummen-Regiobode / Vrijwilligers met passie voor taal gezocht

Vrijwilligers met passie voor taal gezocht

BRUMMEN – Als Nederlands niet je moedertaal is, kan het een flinke klus zijn om het goed onder de knie te krijgen. Ook in de regio zijn er mensen die moeite hebben met Nederlands spreken, schrijven en lezen. Het Taalhuis Brummen|Voorst helpt deze taalvragers bij het leren van onze taal. Hiervoor zoekt het Taalhuis vrijwilligers.

Met de toegewijde hulp van vrijwilligers met een passie voor taal, krijgen taalvragers de hulp die zij nodig hebben bij het Taalhuis. De Bibliotheek fungeert als centrale plek in de gemeenten Brummen en Voorst voor alle taalvragers die hun Nederlands willen verbeteren. Deskundige vrijwilligers verzorgen zowel individueel als in kleine groepjes taallessen op niveau van de cursisten. De leeftijden en achtergronden van de taalvragers zijn divers, sommigen zijn in Nederland geboren en getogen, anderen zijn hier nog niet zo lang.
De begeleiding van het Taalhuis bestaat volledig uit vrijwilligers. Zij zijn de drijvende kracht achter deze service, maar natuurlijk doen zij het niet alleen. De taalvrijwilligers krijgen ondersteuning van de docent van het Taalhuis. Daarnaast is er gevarieerd lesmateriaal voorhanden om tijdens de lessen te gebruiken. Bovendien volgen alle taalvrijwilligers de training Taal voor het Leven van Stichting Lezen en Schrijven.

Medio oktober gaat er in bibliotheek Eerbeek weer een training voor vrijwilligers van start. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Mariël Schotpoort via tel. 06 – 16826628 of taalhuis@bibliotheekbrummenvoorst.nl.

Lees ook

Met een dobbelsteen wandelen over landgoed De Engelenburg

BRUMMEN – Samen met wethouder Ingrid Timmer openden Lotte, Liz en Isabelle van de Oecumenische …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.