Home / Nieuws / Vrachtauto zakt weg

Vrachtauto zakt weg

SPANKEREN – Het ging zaterdagochtend 5 oktober in het buitengebied tussen Leuvenheim en Spankeren even helemaal mis voor een vrachtwagenchauffeur. Geladen met 30 ton zetmeel voor de papierindustrie in Eerbeek, zocht hij een sluiproute om de omleiding bij het kanaal in Dieren te vermijden. Dat bracht hem op de smalle Lichtenbeltweg en Broekdijk. Een te krappe bocht, een te lange oplegger en een door langdurige regen boterzacht geworden berm waren de ingrediënten voor het wegzakken van de truck. Een grote depannagewagen voor trucks rukte uit en kon niets uitrichten. Een 70 tons-kraan uit Oldebroek klaarde klus uiteindelijk vele uren later en wist de vrachtwagen weer de weg op te trekken. De wegen waren langdurig afgesloten. Veel schade aan de vrachtwagen was er overigens niet, wél een gepeperde factuur voor de berging. De chauffeur zal er voortaan misschien toch maar kiezen de omleidingen te volgen…

Foto: Wencel Maresch

Lees ook

Geslaagde MTB tocht in Klarenbeek

KLARENBEEK – Op zondag 12 januari werd in Klarenbeek de Merida MTB-tocht gehouden. Deelnemers konden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.