Home / Algemeen / Vestingwandeling naar de Hoge Linie

Vestingwandeling naar de Hoge Linie

DOESBURG – Zaterdag 12 oktober is de laatste vestingwandeling van dit jaar. Deze ochtend wordt de de herfstnatuur van de Hoge Linie verkend.

De Hoge Linie, het unieke historische vestingmonument naar ontwerp van Menno van Coehoorn, waarmee met de aanleg in 1701 is begonnen, is ook als natuur- en stiltegebied van grote waarde. De natuur toont zich langzaam aan in herfstkleuren, het eerste blad gaat vallen en mede daardoor zijn de contouren van het eeuwenoude vestingwerk fantastisch zichtbaar. De rondleiders zullen onderweg uitgebreid vertellen over zowel vestinggeschiedenis als de natuur, die in dit gebied hand in hand gaan.
De vestingwandelingen over de Hoge Linie worden georganiseerd door Stad en Ambt Doesborgh/Streekmuseum De Roode Tooren in samenwerking met de Stichting Menno van Coehoorn, Staatsbosbeheer en de Vogelwerkgroep van Stad en Ambt Doesborgh. Het vertrek is om 10.00 uur vanonder het viaduct bij de Panovenweg in Doesburg. De wandeling duurt ongeveer 2 uur en het is raadzaam laarzen of stevig schoenen aan te trekken. Deelname is gratis, maar deelnemers dienen zich wel even aan te melden. Dit kan tot uiterlijk vrijdag 15.00 uur bij Streekmuseum De Roode Tooren, tel. 0313-474265 of via e-mail museum@deroodetooren.nl.

Lees ook

Bronckhorst aan de slag zodat iedereen mee kan doen

GEM. BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst heeft voor het komend jaar de Inclusie Agenda opgesteld. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.