Home / Brummen-Regiobode / Verwoestende brand legt winkelhart Brummen in as
Melvin / Persbureau Heitink - .

Verwoestende brand legt winkelhart Brummen in as

BRUMMEN – Een grote brand heeft in de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 oktober een winkel- en woningcomplex aan het Marktplein in Brummen verwoest. Het duurde enkele uren voor de brandweer de vlammen onder controle had.

Rond 1.15 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een brand in bakkerszaak De Winkel. De brandweer rukte met groot materieel uit. Verschillende korpsen uit de regio schoten te hulp, maar zij konden niet voorkomen dat de brand oversloeg naar de naastgelegen Blokker en cafetaria. De winkels en woningen daarboven brandden volledig uit. De negen bewoners hebben zich allemaal in veiligheid kunnen brengen, maar velen zijn alles kwijt. Wie zelf geen onderdak kan vinden, wordt opgevangen door de gemeente Brummen. Burgemeester Alex van Hedel is ter plekke geweest en heeft gesproken met betrokkenen.,

Bij de brand kwam veel rook vrij. Er is een NL Alert verstuurd, waarin bewoners van Brummen werden geadviseerd ramen en deuren dicht te houden. De brand trok veel publiek, mede omdat er juist deze avond een Oktoberfest gaande was op het plein.
Groenteboer Bas Jansen meldde op Omroep Gelderland dat de vrijwilligers van het feest samen met omstanders hebben geholpen de apparatuur van bakkerij Jolink, net gelegen achter de Blokker, veilig te stellen.

Het duurde tot ongeveer 5.00 uur ‘s morgen voor het sein ‘brand meester’ kon worden gegeven. De uitgebrande panden zijn zaterdag met hekwerk afgezet, winkels in de omgeving konden zelf besluiten of zij al dan niet hun deuren openden.
Ook zaterdag waren er nog activiteiten gepland in het kader van het Oktoberfest. De kinderactiviteit van de middag werd afgelast, de organiserende Oranjecommissie Brummen heeft besloten het feest ‘s avonds wel door te laten gaan, in overleg met een aantal van de getroffenen en in afstemming met de gemeente. De feestavond kreeg wel een ander karakter. De entree was gratis, maar er was gelegenheid om een vrijwillige donatie te doen. De opbrengsten komen ten goede aan de getroffenen van de brand.
De organisatie liet zondag eind van de middag weten al meer dan 5.000 euro opgehaald te hebben, meldt de gemeente. Ook staat er de komende week een doneerbus in de hal van het gemeentehuis waarin iedereen een donatie kan doen.

Foto: Melvin/Persbureau Heitink

Lees ook

Siza zoekt vrijwilligers voor nieuwe locatie in Rheden

RHEDEN – Zorgorganisatie Siza heeft recent een nieuwe locatie geopend aan de Haverweg in Rheden. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.