Home / Brummen-Regiobode / Veel waardering voor scheidend Loenermark-voorziter Jaap Holdijk

Veel waardering voor scheidend Loenermark-voorziter Jaap Holdijk

LOENEN – Na twintig jaar druk in de weer geweest te zijn voor voetbalvereniging Loenermark vond Jaap Holdijk het welletjes. Hij heeft zijn taken overgedragen aan opvolger Timon Luesink.

Twintig jaar voorzitterschap van zo’n grote club met 550 leden en een (eigen) accommodatie vergt veel inspanning. Holdijk kreeg bij zijn aantreden een financieel gezonde vereniging en draagt Loenermark nu ook weer zo over aan zijn opvolger Timon Luesink. Onlangs werd Holdijk bij zijn afscheid uitvoerig in de schijnwerper gezet. Tot zijn grote verrassing werd hij benoemd tot ere-voorzitter en mocht hij een naambordje onthullen van een pad dat zijn naam draagt – het Jaap Holdijk Pad.

Jaap Holdijk (67) kijkt met een goed gevoel en veel voldoening terug op de afgelopen twintig jaar. Hij heeft positieve gevoelens over de manier waarop hij al die jaren kon werken. Hij heeft geprobeerd toegankelijk te zijn, aandacht geven en waardering uit te spreken. Natuurlijk kwam hij onderweg in die periode de nodige hobbels tegen die hij moest overwinnen en soms moest hij ook impopulaire maatregelen nemen, maar zijn bestuurlijke verantwoordelijkheid is hij nooit uit de weg gegaan.
De scheidende voorzitter kwam als negenjarige jongetje bij Loenermark. Zijn vader, Lot Holdijk, nam hem al vroeg mee naar het Lonapark. De jonge Jaap bleek talent te hebben, zowel als keeper als voetballer. Jarenlang speelde hij in het eerste elftal. Zo’n dertig jaar was hij een actief speler in diverse elftallen. Bestuurservaring kreeg hij bij het jeugdbestuur. Hij zou zijn vader opvolgen. Elf jaar leidde hij de jeugdcommissie. Voorzitter Jan Thomassen polste hem in 1998 of hij ook voelde voor het voorzitterschap. Na enig nadenken stemde Holdijk hiermee in. Deze omvangrijke taak zou hij de lange tijd van twintig jaar uitoefenen.
Holdijk nam de voorzittershamer over van een gezonde stabiele club die goed presteerde, maar ook de kas goed op orde hield. Dit is nog steeds het geval. Ondanks alle verbouwingen, investeringen en teruglopende kantineomzet lukt het de club nog steeds uit de rode cijfers te blijven. In het Lonapark heeft Loenermark een eigen sportcomplex met een riant clubhuis, kleedkamers en drie sportvelden. Alles in eigendom dat wordt onderhouden door een leger van vrijwilligers. Een financiële opsteker voor de club zijn de 170 sponsoren die Loenermark steunen met reclameborden. In totaal zo’n 510 meter. Er is ook TV-reclame en veiling van wedstrijdballen op de haringparty voor de sponsoren. Holdijk is hier ook nauw bij betrokken.

Als Jaap terugkijkt naar de de meest in het oog springende projecten en gebeurtenissen uit de afgelopen periode, dan denkt hij vooral een de grootschalige verbouwing van de kleedgelegenheid en de aanleg van het kunstgras- en miniveld in 2014. De financiering was een hele klus. De leden steunden het bestuur volledig. Hij maakte ook het 75-jarig en 90-jarig jubileum mee, de organisatie van de feestelijkheden hierbij vergde veel energie. Holdijk denkt ook terug aan de organisatie van betaalvoetbalorganisaties en buitenlandse clubs. Voor hem een prachtige ervaring op dit mooie sportcomplex.
Holdijk stopt weliswaar als voorzitter, maar is voor Loenermark niet geheel verloren: “Ïk blijf nog een aantal zaken doen, alleen nu vanuit een andere rol. We gaan een nieuw tijdperk in. Ik draag met een goed gevoel en vol vertrouwen de voorzittershamer over aan Timon Luesink en wens hem daarbij veel succes.”

Holdijks opvolger wordt Timon Luesink (48). Hij kent Loenermark al heel lang. Op tienjarige leeftijd begon hij te spelen maar stopte hiermee toen hij achttien werd. Hij werd scheidsrechter en maakte zich druk voor de jeugd van Loenermark. Hij nam zitting in het jeugdbestuur en nam andere taken op zich. Ook bij de KNVB had Luesink voor de club diverse taken.
Hij hoorde dat Loenermark al een flinke tijd op zoek was naar een opvolger voor Jaap Holdijk die, na een lange periode, er mee wilde stoppen. Luesink bleek te voldoen aan het profiel dat het bestuur had opgesteld. Hij nam de uitnodiging aan om zich kandidaat te stellen voor deze functie. Luesink: “Ik ken Loenermark door en door. Het is een goede en gezonde club. Leden willen meedenken om een nieuwe koers in te slaan. Ons motto is: ‘Loenermark meer dan voetbal!’ Dit zegt al genoeg. De voorzittersfunctie is voor mij een grote uitdaging, want het vergt nogal wat om zo’n grote club goed in vorm te houden. Kijk, als we goed presteren, zoals nu we bijna bovenaan staan, is iedereen tevreden en hoor je geen gemopper. Maar ook al het minder gaat is de voorzitter vaak het aanspreekpunt. Ik ben er voor alle leden en ga een gesprek niet uit de weg. Loenermark is en blijft mijn club!”

Foto: Henk de Regt

Foto: De nieuwe voorzitter Timon Luesink (links) met Jaap Holdijk bij het nieuwe erebord voor de scheidende voorzitter

Lees ook

Vrouwen van Nu aan de koffie

ANGERLO – De dames van Vrouwen van Nu Angerlo konden op woensdag 7 juli weer …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.