Home / Brummen-Regiobode / Syrisch diner met statushouders

Syrisch diner met statushouders

KLARENBEEK – Vrijwilligers, vriendjes en vriendinnetjes met hun ouders waren vorige week vrijdag te gast bij de Koerdisch Syrische familie Mamo. Moeder Hasret had speciaal een maaltijd gemaakt.

Zo konden de gasten kennis maken met de verschillende smaken en gerechten uit de keuken van familie Mamo. Het waren bijna vijftig gasten die allemaal genoten van de diverse Syrische gerechten met een speciale yoghurtdrank en yoghurtsoep. Er werd ook geluisterd naar verhalen uit hun vaderland.
Eind januari 2019 is de campagne #Zodus gestart, een nieuwe campagne van het project Voorst onder de loep. Inwoners, verenigingen, ondernemers en maatschappelijke organisaties komen via #Zodus in actie om de gemeente Voorst nog gezonder, hechter en bruisender te maken.
Zo is dit initiatief is ontstaan. Dorpscontactpersoon Marente heeft het project Nieuwkomers met verblijfsstatus ingediend met als doel dat we nieuwsgierig, open en respectvol zijn naar elkaar. Het project is door #ZoDus gehonoreerd met een geldbedrag. Zodoende kon de familie Mamo de uitnodigingen versturen naar vriendjes en vriendinnetjes met hun ouders.
Sinds oktober 2018 woont de familie Mamo in Klarenbeek. De familie is al aardig wegwijs gemaakt in het dorp Klarenbeek. Ook hebben zij kennis gemaakt met de Nederlandse manier van leven.
In Syrië is het heel normaal dat iedereen welkom is om te komen thee drinken of mee te eten. Dit gebruik hebben ze afgelopen vrijdag met hun gasten kunnen delen. Er was aanvankelijk gerekend op minder gasten maar naar goed Syrisch gebruik was er voldoende eten en kon iedereen mee eten.
Het verhaal van de familie Mamo is te vinden op Facebook: https://www.facebook.com/dorpscontactpersoonklarenbeek

Foto: Marente

Bijschrift: Ibrahim, Nadil, Hasret Mamo en Mirjam

Lees ook

Ansichtkaarten van Stichting IJsselhoeven

REGIO – Op verzoek van Stichting IJsselhoeven is een vijftiental fotografen de afgelopen periode op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.