Home / Rheden-Regiobode / Rheden doet mee aan campagne tegen eenzaamheid

Rheden doet mee aan campagne tegen eenzaamheid

RHEDEN – “Eenzaam zijn, geeft een vervelend gevoel. Daarom vind ik het belangrijk dat ook de gemeente Rheden meedoet aan de landelijke campagne tegen eenzaamheid”, aldus wethouder Gea Hofstede.

Op 1 oktober is de landelijke week tegen eenzaamheid gestart. Op 3,4 en 7 oktober wordt er op verschillende locaties in de gemeente Rheden een gratis lunch gehouden. “De campagne richt zich op mensen die zich eenzaam voelen, maar ook op mensen die signaleren dat iemand anders vaak alleen is. Dat spreekt mij aan”, aldus wethouder Gea Hofstede. “Want eenzaamheid komt nog te veel voor en in alle generaties. Meer dan 45 procent van de 65-plussers voelt zich weleens alleen: bij 19 tot 34-jarigen ligt dat zelfs iets hoger.”
De gemeente steunt daarom de speciale actie van drie dorpshuizen: zij organiseren gratis lunches. Hofstede: “Daar ben ik heel blij mee. Dorpshuizen spelen een belangrijke rol bij de bestrijding van eenzaamheid.” Iedere inwoner van Rheden kan zich opgeven. Tijdens de lunch worden ansichtkaarten uitgedeeld, waarmee iedere bezoeker weer iemand anders kan uitnodigen: op de koffie of naar een activiteit in de buurt. Alle inwoners van Rheden zijn van harte uitgenodigd om aan te schuiven bij de gratis lunch in het dorpshuis. Op 3 oktober is dat bij De Poort in Velp (opgeven via m.zweers@rheden.nl), op 4 oktober bij De Oase in Dieren (opgeven via kruyfdirk@hotmail.nl) en op 7 oktober in Willem de Zwijger in Rheden (opgeven via dorpshuisrheden@gmail.com).

Lees ook

Inwoners Rheden toonden hulpvaardigheid via Steunpunt Coronahulp

RHEDEN / ROZENDAAL – Als het nodig is, staan inwoners van de gemeenten Rheden en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.