Home / Doesburg-Regiobode / Preek van de Leek door Chris van der Heijden

Preek van de Leek door Chris van der Heijden

DOESBURG – Op zondag 3 november wordt in de Grote of Martinikerk in Doesburg de Preek van de Leek gehouden. Dit keer is het thema: ‘Houdt het dan nooit op? 75 jaar Tweede Wereldoorlog’. De vier lekenpreken in dit najaar en komend voorjaar staan in het kader van 75 jaar vrijheid. Via verschillende invalshoeken kijken de lekenprekers in de Martinikerk naar wat deze 75 jaar betekend hebben voor ons land en onze manier van leven.
Op 3 november is de preekstoel voor Chris van der Heijden. Hij is historicus en schrijver van onder andere ‘Grijs verleden’ en ‘Kinderen van foute ouders’. Hij heeft veel onderzoek gedaan naar de rol van de doorsnee Nederlanders tijdens en vlak na de oorlog. De toenmalige bevolking bestond niet zozeer uit mensen die hun kop in de wind gooiden of die ijverig de Duitsers hielpen, maar vooral uit gewone mensen. In zijn preek zal Van der Heijden stilstaan bij het spoor dat de oorlog nà 1945 trok. Hij is een goed geïnformeerd en bezield verteller. De kerk gaat open om 15.30 uur en de lezing zelf begint om 16.00 uur.

Lees ook

Erepenning Doesburg voor echtpaar Van Blokland

DOESBURG – Rokus en Marian van Blokland-Kuperus kregen woensdag 24 februari uit handen van burgemeester …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.