Home / Doesburg-Regiobode / Preek van de Leek

Preek van de Leek

DOESBURG – De Remonstranten in Doesburg vormen een kleine vrijzinnige gemeenschap die regelmatig bijeen komt in de Gasthuiskerk. Hun vrijzinnigheid brengen zij in praktijk door van tijd tot tijd een leek uit te nodigen om te spreken. Zondag 13 oktober is dat Allard Jaarsma uit Doesburg. Hij ontwikkelt, als buitenstaander, enkele analytische gedachten op een kerkelijk thema. In deze wereld waarin angst en wantrouwen de boventoon voeren, wordt het begrip ‘vertrouwen’ steeds schaarser en waardevoller. Niet alleen bij een visser op zee, of een wereldleider, maar ook bij een gewoon kritisch mens blijkt ook zonder kerk vaak een filosofisch of gelovig vlammetje te branden. Deze dienst is op zondag 13 oktober om 10.30 uur in de Gasthuiskerk in Doesburg.

Lees ook

Zwembad Den Helder is weer open

DOESBURG – Zwembad Den Helder in Doesburg is maandag heropend door wethouder Birgit van Veldhuizen. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.