Home / Brummen-Regiobode / Praktijkondersteuner jeugd gemeente Brummen gestart

Praktijkondersteuner jeugd gemeente Brummen gestart

GEM.BRUMMEN – Begin september is Eline Velner begonnen als Praktijkondersteuner Jeugd in de gemeente Brummen. Bij de zes huisartspraktijken in de gemeente is zij actief om voor zowel huisartsen en Team voor Elkaar extra ondersteuning te bieden aan jongeren en gezinnen.

“Hoewel ik pas een aantal weken werkzaam ben in deze nieuwe functie, verlopen de contacten met huisartsen en Team voor Elkaar goed,” laat Eline Velner enthousiast weten. Ook ervaart ze die eerste weken al dat de Praktijkondersteuner Jeugd in een behoefte voorziet. “Vanaf de eerste week al merk ik dat er meerdere vragen en situaties zijn die aan mij worden voorgelegd en waarmee ik aan de slag ben gegaan. Ik hoop dat mijn inzet en expertise veel gaan bijdragen aan jongeren en gezinnen in de gemeente Brummen.”

Voor de zomer werd bekend dat gemeente, alle huisartsen en Team voor Elkaar de samenwerking hebben versterkt. Dit met het doel om de kwaliteit van de jeugdhulp in de gemeente verder te verbeteren. Ervaren en deskundig Gemeente en huisartsen hebben met Eline Velner een deskundige Praktijkondersteuner Jeugd aangetrokken. Zij heeft ruime ervaring in de kinder- en jeugdpsychiatrie en de jeugdhulpverlening. Ook heeft Velner kennis van het begeleiden van gezinnen, ouders en jongeren.
“Als praktijkondersteuner richt ik me vooral op alle jongeren tussen 0 en 18 jaar. Ik bied een luisterend oor en kan gerichte adviezen geven. Bijvoorbeeld als het gaat om allerlei kwesties op het terrein van opvoeden en opgroeien,” laat Eline weten. Ze benadrukt dat de nieuwe werkwijze ook gaat helpen bij een betere afstemming tussen bijvoorbeeld huisarts en Team voor Elkaar en een meer gerichte doorverwijzing naar specialistische hulp.

Als praktijkondersteuner is Velner begin september bij alle huisartspraktijken in de gemeente aan de slag gegaan. “Bij iedere huisartspraktijk werk ik een vast dagdeel. Dat is wel zo praktisch en duidelijk. Zowel voor de tien huisartsen als voor de jongeren zelf. ” Velner werkt op dinsdag, woensdag en vrijdag. Op de websites van de zes huisartspraktijken is te lezen wanneer de praktijkondersteuner bij de betreffende huisartsenpraktijk aanwezig is.

Foto: Leontine van Geffen

Lees ook

Jubilarissen in het zonnetje gezet bij VV Oeken

OEKEN – Vorige week schonken wij in deze krant aandacht aan de huldiging van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.