Home / Brummen-Regiobode / Parkbos Voorstonden toegankelijk voor mensen met een beperking

Parkbos Voorstonden toegankelijk voor mensen met een beperking

VOORSTONDEN – Natuurmonumenten zorgt voor een betere toegankelijkheid van natuur voor mensen met een fysieke beperking. Tijdens de Week van de Toegankelijkheid opent Natuurmonumenten in het parkbos van Landgoed Voorstonden bij Brummen een familiepad dat geschikt is gemaakt voor wandelen op wielen.

“Op deze historische buitenplaats Landgoed Voorstonden kun je heerlijk wandelen en genieten van majestueuze lanen, vijvers, slingerpaden, doorkijkjes en vergezichten. Iedereen zou de mogelijkheid moeten hebben om hier van te kunnen genieten”, vertelt gebiedsboswachter Remko Vriens. Het parkbos van Landgoed Voorstonden is ruim 200 jaar geleden aangelegd en door Natuurmonumenten in oude glorie hersteld. Dit parkbos met wandelpaden, vijvers en beken is vrij toegankelijk. Het mooie witte landhuis Huis Voorstonden met de bijbehorende tuin is van afstand te bewonderen vanaf de opengestelde paden en de openbare weg. Het wordt privé bewoond en is daarom niet toegankelijk voor publiek.

De afgelopen tijd is de wandelroute door het parkbos van Landgoed Voorstonden beter begaanbaar gemaakt. De gehele route is nu halfverhard en geschikt voor rolstoelen (met hulp), kinderwagens en mensen die voor het wandelen afhankelijk zijn van een stevige en vlakke ondergrond. Langs de 2 kilometer lange wandelroute staan bankjes om uit te rusten of om te genieten van de natuur. Ook biedt de parkeerplaats aan de Voorsterweg twee gehandicaptenparkeerplaatsen.
De route wordt zaterdag 12 oktober officieel geopend. Tussen 10.00 en 12.00 uur worden bezoekers door de boswachters van Natuurmonumenten welkom geheten. Op de parkeerplaats aan de Voorsterweg in Brummen staat de warme chocolademelk klaar. Deelname is gratis, maar aanmelden wel gewenst. Dit kan via www.natuurmonumenten.nl/onbeperktgenieten.

Lees ook

Brummense raad vergadert

GEM. BRUMMEN – De gemeenteraad van Brummen vergadert donderdag 16 september. Er wordt gesproken over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.