Home / Doesburg-Regiobode / Omgaan met mensen met dementie

Omgaan met mensen met dementie

DOESBURG – Op dinsdag 15 oktober is er in de Gasthuiskerk in Doesburg een informatie- en ontmoetingsavond over dementie. De bijeenkomst duurt van 19.00 tot 20.30 uur en staat in het teken van het boek ‘De dementie van Jet en Harrie’.

Barbara Oppelaar schreef het boek samen met Jan van der Hammen, met wie ze ook het bedrijf Ervarea runt. Het boek helpt mantelzorgers en verzorgenden om hun gedrag zodanig aan te passen dat degene met dementie zich beter voelt en ook beter kan functioneren. Daarmee wordt de kwaliteit van leven voor alle betrokkenen verbetert.
Barbara Oppelaar zal uitleggen wat de ziekte dementie doet met de hersenen en met het gedrag. Wanneer je weet wat er in de hersenen van mensen met dementie gebeurt, is de vertaalslag naar het omgaan met dementie makkelijker te maken.
De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Deze avond wordt georganiseerd door Alzheimer Nederland afd. Oost-Gelderland, Attent Zorg en Behandeling, Buurtzorg en STMG. Mocht het vervoer een probleem zijn, dan kan er contact opgenomen worden met Plusbus Doesburg, tel. 06-41917757 of Plusbus Rheden/Rozendaal, tel. 026-3707071.

Lees ook

Doesburg Jazz publiceert evaluatie van editie 2019

DOESBURG – De organisatie van Doesburg Jazz nam in mei de beslissing om de editie …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.