Home / Brummen-Regiobode / Natuurwerkdag in Loenense bossen

Natuurwerkdag in Loenense bossen

LOENEN – Zagen en sjouwen. Dat werd er zaterdag gedaan tijdens de jaarlijkse Natuurwerkdag van de Vrienden van de Loenense bossen. In samenwerking met Natuurmonumenten werd een gedeelte van het bosgebied vrijgemaakt van opslag. Er werden onder meer kleine lariksboompjes verwijderd. De Stichting Vrienden van de Loenense Bossen is opgericht op 7 juli 2015. De stichting wil de Loenense bossen zo veel mogelijk openhouden en ook de cultuurhistorische waarden, zoals bijvoorbeeld de uitkijktoren, weer in ere herstellen. Ook zet ze zich in voor het bewaren van de grote diversiteit van de flora en fauna. “Het is belangrijk dat de prachtige heidevelden behouden blijven en dat de historie van het bos goed beschreven wordt en toegankelijk blijft”, aldus de stichting.

Foto: Han Uenk

www.vriendenloenensebossen.nl

Lees ook

Zussen Fens komen al 35 jaar wekelijks bij elkaar

DIEREN – De (schoon)zussen Fens uit Dieren vierden onlangs een bijzonder jubileum. Al 35 jaar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.