Home / Brummen-Regiobode / Na vijftig jaar moet de Meteoor verder zonder Rein ‘de Beer’ van den Berg

Na vijftig jaar moet de Meteoor verder zonder Rein ‘de Beer’ van den Berg

RHEDEN – Op zondag 6 oktober was Rein van den Berg uit Rheden precies 50 jaar in dienst bij De Meteoor Beton B.V. Iemand met zo’n lang dienstverband kom je niet zo gauw tegen. En al helemaal niet in de betonsector, waar het werk, vooral in het verleden, zwaar was.

Als amper 17-jarige begon Rein bij, toen nog ‘gewoon’, De Meteoor, waar het in die tijd flink aanpakken geblazen was. Hij kreeg al snel de bijnaam ‘de Beer, omdat er zoveel mensen Van den Berg heten in Rheden. Rein herinnert zich nog zijn begintijd: “De cementzakken werden in 50-kilozakken geleverd en moesten nog met de hand worden versjouwd.”
De Beer groeide door en werd heftruckchauffeur, kraanmachinist en voorman binnen de los- en laadploeg, het tegenwoordige Productiebureau. De afgelopen vier jaar hield Rein zich hier bezig met administratieve taken en mochten collega’s profiteren van zijn jarenlange ervaring. Als echt verenigingsmens heeft Rein bovendien in totaal 38 jaar in de Ondernemingsraad gezeten, eerst als lid en vanaf 1992 als voorzitter. Ook zat hij tot voor kort namens het bedrijf in de landelijke CAO-commissie.

Door de jaren heen heeft Rein veel veranderingen meegemaakt. De zware handarbeid werd overgenomen door hulpmiddelen, zoals heftrucks, bobcats en andere tilhulpen die het zware werk lichter maakten. Rein zag ook een andere ontwikkeling, waar hij iets minder over te spreken is: hij herinnert zich nog hoeveel mensen vroeger voor elkaar over hadden. Dat gevoel van saamhorigheid mist hij tegenwoordig helaas wel eens.
Rein vertelt dat hij altijd met veel plezier naar z’n werk is gegaan: “Ik vond mijn werk altijd interessant, anders had ik het geen vijftig jaar kunnen volhouden. Ik heb een verschrikkelijk mooie tijd gehad bij De Meteoor.”

Op 3 oktober vierden collega’s en zakenrelaties samen met Rein en zijn familie dit bijzondere jubileum, dat tegelijkertijd Reins afscheidsfeestje werd. De Beer gaat met pensioen. Hiermee komt ook voor de Meteoor een eind aan een tijdperk. Vanaf de jaren ’30 van de vorige eeuw werkte er altijd minstens één familielid van Rein bij de Meteoor. Aan die traditie komt met het vertrek van Rein een einde.
Rein kijkt ernaar uit om straks eerst eens rustig de zaken op een rijtje te zetten. Hij heeft een goede vriendenclub, is lid van de biljartvereniging waar hij in de competitie speelt en gaat er graag op uit. Hij zal zich geen moment vervelen en hoopt nog heel lang van de mooie dingen in het leven te mogen genieten.

Lees ook

Bewoners van Zonneburg Empe krijgen bezoek van Ut Trepke

EMPE – De bewoners van zorgresidentie Zonneburg zijn de afgelopen week verwend door de kinderen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.