Home / Nieuws / Muziek aan Huis in huiskamers in Velp en Rozendaal

Muziek aan Huis in huiskamers in Velp en Rozendaal

VELP / ROZENDAAL – In Velp en Rozendaal klinkt op zondagmiddag 27 oktober overal muziek tijdens het Muziek aan Huis Festival. In dit festival treden opkomende en gearriveerde muzikale talenten op voor dorpsgenoten.

Tijdens het Muziek aan Huis Festival wordt niet gespeeld in officiële zalen, maar in huiskamers van particulieren die hun woning openstellen én in woon-zorginstellingen Het Lorentzhuis en Nieuw-Schoonoord. Andere bijzondere plekken zijn de kerk en Kasteel Rosendael, en de Tuin van Sjef in Velp, maar ook tussen de koeien in de stal. Op iedere plek zijn drie optredens van elk maximaal 30 minuten. Bezoekers kunnen naar eigen zin en smaak een programma samenstellen en van optreden naar optreden wandelen of fietsen.

Het festival wordt om 12.00 uur in de Serrre van Rozendaal geopend door burgemeester Ester Weststeijn van de gemeente Rozendaal. Hier is alvast een verrassend optreden. Daarna begint het programma op de diverse locaties in beide dorpen. Tussen 12.00 en 17.30 uur wordt er muziek gemaakt door mede-dorpsbewoners of muzikanten die op een andere manier een band hebben met Velp of Rozendaal. Alle genres komen aan bod, instrumentaal en vocaal, van klassiek tot popmuziek, van jazz tot luisterliedjes en ga zo maar door. Sommige optredens zijn solo, maar er zijn ook duo’s, allerlei bands, koren en ensembles.
Om het publiek te helpen een keuze te maken uit het brede aanbod, is vanaf 8 oktober de Muziek aan Huis-krant beschikbaar op verschillende plekken in Velp en Rozendaal. De krant omvat het complete programma en een plattegrond van beide dorpen. Meer informatie is te vinden op www.mah-velprozendaal.nl. De entree tot de optredens is vrij, al wordt een vrijwillige bijdrage wel op prijs gesteld om de organisatiekosten te dekken.

Het festival wil de saamhorigheid in de dorpen bevorderen. Dat geldt ook voor wie niet zo makkelijk zelfstandig van huis kan. De organisatie stelt busjes beschikbaar die drie verschillende routes rijden:’klassiek met een knipoog’, ‘voor elk wat wils’ en ‘country en koper’. Wie hier gebruik van wil maken, kan dit tussen 2 en 20 oktober doen via www.mah-velprozendaal.nl of tel. 06-33427390. Het aantal beschikbare plaatsen is helaas beperkt.

www.mah-velprozendaal.nl

Lees ook

Eerste jaargangen oude lokale krant Koning en Grondwet online

DOESBURG – Nu het Streekarchief aan de Nieuwstraat in Doesburg geen bezoekers toelaat in verband …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.