Home / Nieuws / Mountainbikes voor het Rode Kruis

Mountainbikes voor het Rode Kruis

DIEREN – Het fietsteam van het Rode Kruis afdeling Veluwezoom maakt sinds kort gebruik van mountainbikes die perfect geschikt zijn voor hulpverlening in de bosrijke omgeving. De vier fietsen zijn ter beschikking gesteld door Koninklijke Gazelle te Dieren.

Een fietsteam biedt grote voordelen voor levensreddend handelen, omdat de vrijwilligers van het Rode Kruis zich in de bosrijke omgeving veel sneller van A naar B kunnen verplaatsen. Tijd is immers een cruciale factor. Het fietsteam ondersteunt diverse evenementen, zoals de Schoolwandelvierdaagse in Velp, de Velleper Donderdagen, diverse festivals in Dieren en omstreken en de jaarlijkse Posbankloop. Op jaarbasis gaat het om circa 25 evenementen.
Na een succesvolle test met mountainbikes heeft het Rode Kruis contact gezocht met Koninklijke Gazelle in Dieren. Gazelle maakt weliswaar zelf geen mountainbikes, maar is onderdeel van Pon Bike, waartoe ook het Duitse merk Focus behoort, specialist in dit soort tweewielers. De robuuste offroad-fietsen werden onlangs door Huub Lamers, CEO van Gazelle, overhandigd aan de leden van het Rode Kruis.

Foto: Gazelle

Lees ook

Met een dobbelsteen wandelen over landgoed De Engelenburg

BRUMMEN – Samen met wethouder Ingrid Timmer openden Lotte, Liz en Isabelle van de Oecumenische …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.