Home / Brummen-Regiobode / Mooie opbrengst hongerpotjes

Mooie opbrengst hongerpotjes

BRUMMEN – Er is weer veel geld opgehaald in de Hongerpotjes. In het derde kwartaal van dit jaar, tot 28 september, is ruim 5740 euro opgehaald voor de projecten in India en Tanzania.

De organisatie heeft een speciaal verzoek gekregen van een weesmeisje in India dat een opleiding tot verpleegkundige wil volgen. ”Misschien zijn er meerderen die speciaal voor dit doel wat extra’s willen geven. Het komt neer op 500 euro per jaar”, laten de mensen van Hongerpot weten.
Ook is er een bericht ontvangen van Zuster Anna Brigitta uit Tanzania. Zij is erg dankbaar voor voor het geld dat zij ontving voor melaatsen en aidspatiënten.”De situatie is en blijft nog altijd zorgelijk. Onze nieuwe directeur, een jonge vrouw, krijgt soms opdrachten van hogerhand die onmenselijk zijn. Nu zouden alle melaatsen die familie hebben, bij hun familie verzorgd moeten worden. Het is namelijk de bedoeling dat het aantal centra in het hele land tot acht wordt teruggebracht – en dan krijgt Bukumbi patiënten van andere plaatsen. Mijn Congregatie wil dat ik naar Holland terugkeer. Wie gaat er dan door met water en extra voeding voor deze mensen? Ik zou zo dankbaar zijn als er een nieuwe zuster mag komen”, liet ze weten.

www.hongerpot.nl

Lees ook

Shoplifters tussen het supermarktfruit

BRUMMEN – Tussen de groenten en het fruit van supermarkt Jumbo konden Brummenaren zaterdagavond de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.