Home / Brummen-Regiobode / Loenenaren krijgen voorlichting over inbraakpreventie

Loenenaren krijgen voorlichting over inbraakpreventie

LOENEN – Wijkagent Theo Simmelink is op maandag 21 oktober met ex-inbreker Evert Janssen op pad geweest in Loenen. Zij bekeken met elkaar hoe waakzaam Loenen is, waar het gaat om verdacht gedrag in de wijk.

In hun ‘inbraakpogingen’ kon het tweetal soms nog een mooi eind komen, maar ze werden ook een paar keer betrapt! Dan werd ter plaatse even uitleg gegeven over de actie.
Vervolgens werd dinsdag 22 oktober in De Brink te Loenen een voorlichtingsavond op het gebied van inbraakpreventie, verzorgd door Simmelink en Frenk Backx, preventieadviseur bij de gemeente Apeldoorn.
Ruim 80 inwoners verschenen op deze voorlichtingsavond. Achteraf waren de geluiden zeer positief. Ieder kon wel wat van de aangereikte tips gebruiken en de belangrijkste conclusie was eigenlijk dat je nog zulke mooie sloten of alarmsystemen kunt installeren, maar als je ze niet op het juiste moment gebruikt, slaan inbrekers mogelijk hun slag. “Bent u even achterin de tuin of boven op zolder, sluit dan uw deur af. Sleuteldiscipline is zeer belangrijk!”, was het devies. Er werd de bezoekers ook nog de gelegenheid geboden een preventieadvies thuis op maat te krijgen.

Lees ook

Eerste piketpaaltje voor extra klaslokaal St. Pancratius de grond in

BRUMMEN – Donderdag 20 juli is de bouw van een extra klaslokaal voor basisschool St. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.