Home / Brummen-Regiobode / Leerlingen De Enk ontwerpen eigen schoolplein

Leerlingen De Enk ontwerpen eigen schoolplein

EERBEEK – De leerlingen van CBS de Enk in Eerbeek wachten vol smart op de nieuwe inrichting van hun schoolplein. Vrijdag 27 september kregen zij een voorproefje van hoe leuk het kan worden, toen de ontwerpen van twee leerlingen op het plein werden getekend. Weliswaar tijdelijk, maar daardoor niet minder leuk.

Bij CBS de Enk in Eerbeek wordt achter de schermen had gewerkt aan de inrichting van het nieuwe schoolplein. Het moet een plein worden met ruimte voor sport, spel en natuurbeleving. Het ontwerp is echter nog niet klaar en tot die tijd moeten de leerlingen het doen met een leeg en kaal plein.
Om te laten zien hoe leuk het straks kan worden, verzorgde de Gelderse Sport Federatie op vrijdag 27 september een sportieve activiteit op het schoolplein. Vooraf werd een tekenwedstrijd gehouden op school, waarbij kinderen hun eigen ‘spelcoating’ mochten ontwerpen – een tekening voor op het plein die kan worden gebruikt als basis voor sport en spel. Job en Leanne wonnen met hun kleurrijke en fantasievolle ontwerpen, vol gekleurde driehoeken, cirkels en een heuse rivier om slootje te springen.
Hun ontwerpen werden deze vrijdag in het groot uitgewerkt op het schoolplein. De Gelderse Sport Federatie had de lijnen uitgezet, de leerlingen mochten daarna gaan inkleuren. Toen de klus eenmaal was geklaard, mochten de tekeningen worden getest en konden de kinderen lekker aan het spelen. De Sport Federatie had leuke spellen voorbereid, maar al gauw bedachten de kinderen hun eigen spel. Roel Hazenberg van de Gelderse Sport Federatie: “Vandaag is weer aangetoond dat je met enkel stoepkrijt en wat creativiteit alle kinderen aan het bewegen krijgt. Van de kleinsten uit groep 1 tot aan de stoere kinderen uit groep 8. Allemaal konden ze op hun eigen manier deelnemen aan een spel.”

Lees ook

Zussen Fens komen al 35 jaar wekelijks bij elkaar

DIEREN – De (schoon)zussen Fens uit Dieren vierden onlangs een bijzonder jubileum. Al 35 jaar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.