Home / Brummen-Regiobode / Kracht & Vlugheid verder als sportvereniging

Kracht & Vlugheid verder als sportvereniging

EERBEEK – Na de zomerperiode is Gymvereniging Kracht & Vlugheid uit Eerbeek begonnen onder een nieuwe naam, Sportvereniging Kracht & Vlugheid Eerbeek. De club wil moderniseren en is daarbij nog op zoek naar twee bestuursleden.

Van oorsprong is Kracht & Vlugheid vooral een gymnastiekvereniging, opgericht in 1926. Door de jaren heen is het assortiment aan sporten gegroeid en diverser geworden. Momenteel zijn er zo’n 250 leden verdeeld over 19 verschillende groepen, naast gym voor zowel volwassenen als jeugd, zijn er ook een heel aantal groepen voor BBB, Total body work out, zumba en zelfs een heren volleybalteam.

Voor het bestaan van de vereniging is een compleet bestuur van groot belang. Na een oproep eind 2018 heeft K&V weer een goed gevuld bestuur, dat inmiddels druk doende is met een modernisatieslag. Voor diverse lokale sportverenigingen is het lastig om nieuwe bestuursleden te vinden. “Eigenlijk is dit vreemd, als je beseft dat iedereen die je spreekt het heel belangrijk vindt dat een dorp als Eerbeek een leuk en vooral betaalbaar aanbod moet houden voor sport. Belangrijk voor jong en oud”, aldus het bestuur van K&V. “Dat kan echter alleen als er vrijwilligers zijn die de verenigingen draaien. Wat we vaak horen, is dat we allemaal al druk zijn met ons werk, het gezin en andere bezigheden. Maar als niemand tijd heeft, betekent dat het einde van de Eerbeekse verenigingen. Zou het niet mooi zijn als elke inwoner van Eerbeek minimaal een keer in zijn leven een paar jaar als vrijwilliger of bestuurslid bijdraagt aan onze sportverenigingen?”
Ook bij Kracht & Vlugheid is er behoefte aan twee aanvullende bestuursleden. “Ons doel is om hiermee de taken meer te verdelen, zodat de tijdsbesteding beperkt blijft. Zo maken we het mogelijk dat we allemaal een stukje kunnen bijdragen aan ons eigen dorp, naast onze andere bezigheden.” Wie het bestuur wil versterken, kan een e-mailtje sturen naar bestuur@krachtenvlugheid.eu.
Natuurlijk zijn ook nieuwe leden welkom. Wie graag een proefles wil volgen, kan op www.krachtenvlugheid.eu een overzicht vinden voor het complete lesaanbod en de bijbehorende lestijden.

Lees ook

De 4! van Klarenbeek

KLARENBEEK – De organisatie van SC Klarenbeek heeft een nieuw evenement bedacht. De 4! van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.