Home / Brummen-Regiobode / Kerkenmarkt Eerbeek een groot succes

Kerkenmarkt Eerbeek een groot succes

EERBEEK – Zaterdag 5 oktober klokslag 9.00 uur ging de kerkenmarkt in Eerbeek van start. Handelaren, verzamelaars en fanatieke kopers hadden zich al een poos achter het dranghek en rood-witte lint opgesteld en trokken een sprintje om een van de eersten te kunnen zijn.

In de kerkzaal was veel antiek te koop, alles was overzichtelijk opgesteld en al snel was het daar erg druk. De hele dag bleef het gelukkig droog, de zon liet zich zien en het werd gezellig druk. De sfeer was prima, oude bekenden, families, dorpsgenoten, vakantiegangers; iedereen ontmoette elkaar op de markt, achter de kramen of op het gezellige eetplein achter de kerk. Daar werden hamburgers gebakken door de jongeren, oliebollen gebakken, saté gemaakt en dit jaar ook patat gebakken. Op het eetplein was een open podium voor het goede doel: “the inspiration centre” in Oekraïne. Muzikanten, zangers konden hier gepland en spontaan gaan optreden, daar werd veel gebruik van gemaakt; dat verhoogde de sfeer.
In de straat stonden er kramen met van alles, grote spullen, heel veel speelgoed, puzzels en spellen, tassen, kleden, een echte retro kraam, kerstspullen, sport, potten en pannen, hout en riet. Victory 4 all stond er met zelfgemaakte producten voor het goede doel.
Alle spullen waren het afgelopen jaar ingebracht. Ook volgend jaar is er weer een Kerkenmarkt. Spullen daarvoor kunnen elke derde zaterdag van de maand worden ingeleverd in de oude Mavo aan de Derickskamp van 10.00-12.00.
Tegen 15.00 uur werd de uitslag van de loterij bekend, twee prijzen zijn nog niet afgehaald; lotnummer geel 67 en geel 113.
Winnaars in bezit van deze loten kunnen zich melden bij: koster@pkneerbeek.nl
Na afloop van de markt werd alles in een paar uur weer afgebroken en opgeruimd en rond 18.00 uur was het klaar en leek het alsof er niet gebeurd was…onder het genot van een drankje werd de opbrengst bekendgemaakt, dit was het mooie bedrag 13.500 euro.

Lees ook

Veel schade bij ongeval

HALL – Donderdag 7 mei rond 21.00 uur uur vond op de kruising van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.