Home / Brummen-Regiobode / Jaap Robben spreekt in Brummense bibliotheek

Jaap Robben spreekt in Brummense bibliotheek

BRUMMEN – Op donderdag 24 oktober komt schrijver Jaap Robben naar Brummen. In de bibliotheek komt hij die avond vertellen over zijn romans.

Jaap Robben werd bekend als schrijver en vooral dichter van boeken voor kinderen. Zijn poëziebundels zoals ‘Zullen we een bos beginnen’ (2008) en ‘Als iemand ooit mijn botjes vindt’ (2012) werden genomineerd voor diverse prijzen. Robben brak echt door met zijn romans voor volwassenen. ‘Birk’ (2014), is inmiddels meer dan vijftien keer herdrukt. Het boek vertelt het beklemmende verhaal van de jongen op een piepklein eiland die, nadat zijn vader op zee verdwijnt, aangewezen is op zijn moeder, een buurman en op zijn schuldgevoelens en verlangens. Ook ‘Zomervacht’ (2018) gaat over een onzekere tiener. Dit ontroerende en grappige avontuur van een moedig kind aan de rand van de maatschappij werd meteen door het boekenpanel van DWDD aangeraden als Boek van de Maand, en het werd onder andere genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2019.
De bijeenkomst begint om 20.00 uur. Donateurs hebben gratis toegang. Niet-donateurs betalen 6 euro. Aanmelden kan via www.bibliotheekbrummenvoorst.nl.

Lees ook

Veel schade bij ongeval

HALL – Donderdag 7 mei rond 21.00 uur uur vond op de kruising van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.