Home / Brummen-Regiobode / Inwoners kunnen zonnepanelen kopen op manegedak

Inwoners kunnen zonnepanelen kopen op manegedak

BRUMMEN – Inwoners van de gemeente Brummen en omgeving kunnen nu investeren in zonnepanelen op het dak van de manege aan de Eerbeekseweg in Brummen. Lokale energiecoöperatie BrummenEnergie ontwikkelt dit project samen met Rijvereniging en Ponyclub De IJsselruiters.

De IJsselruiters stellen hun dak ter beschikking aan de energiecoöperatie om 650 zonnepanelen te plaatsen. Dit wordt gecombineerd met het saneren van het asbestdak en het monteren van een nieuw dak. De energiecoöperatie draagt bij in de kosten van deze werkzaamheden. De zonnepanelen komen ter beschikking van inwoners van de gemeente Brummen en omstreken. Het project is vooral geschikt voor mensen die geen zonnepanelen op eigen dak willen of kunnen plaatsen. Zij kunnen hiermee toch 100 procent duurzame stroom afnemen uit eigen regio.

Iedere inwoner binnen de postcodegebieden 6971, 6974, 6956, 6957, 6961, 7371, 6964, 7399 en 6975 kan meedoen. Het gaat om de plaatsen Brummen, Leuvenheim, Spankeren, Laag-Soeren, Eerbeek, Loenen, Hall, Empe en Tonden. Meedoen kan al vanaf 275 euro per paneel. Kijk voor inschrijving en meer informatie op brummenenergie.nl/groene-energie/samen-panelen.
Meer informatie wordt ook verstrekt tijdens de informatieavond op maandag 28 oktober. Vanaf 19.30 uur is er een bijeenkomst in het Tjark Riks Centrum in Eerbeek. De entree en koffie zijn gratis.

BrummenEnergie is een energiecoöperatie die zelf in haar eigen regio haar eigen stroom op wil wekken en leveren. BrummenEnergie heeft geen winstoogmerk: de winst die gemaakt wordt steekt de coöperatie in lokale projecten die de Brummense gemeenschap ten goede komen.

Lees ook

Brummense raad vergadert online

GEM. BRUMMEN – De gemeenteraad van Brummen heeft donderdag 28 mei om 20.00 uur weer …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.