Home / Rheden-Regiobode / Ik vind: Posbank openhouden

Ik vind: Posbank openhouden

Het voornemen van de gemeente Rheden om diverse wegen naar de Posbank in het weekend af te sluiten, valt in slechte aarde. Dat bleek uit de inspraakronde tijdens een recente raadsbijeenkomst, waar tal van inwoners zich lieten horen. Dit weekend (het herfstvakantie-weekend) heeft de CDA-fractie de Posbank bezocht, onder andere om te praten met aanwezige bezoekers.
Ook bleek dit bezoek, hoewel de Posbank zeer bekend terrein is voor de fractie, goed om eens specifiek te zien wat afsluiting betekent. De plannen voor afsluiting zijn namelijk veelomvattender dan velen mogelijk denken. Immers, niet alleen vanuit Velp is de Posbank in de plannen niet meer bereikbaar, ook vanuit De Steeg is de Posbank dan niet meer per auto te benaderen. Alleen al voor mensen die moeilijk ter been zijn, is dit een enorme aderlating.
Maar ook de situatie vanuit Laag- Soeren is bijzonder. Daar is het plan om de Schaapsallee vanaf Parkeerplaats de Plaghak af te sluiten, waardoor observatiepunt de Elsberg niet meer per auto bereikbaar is. De CDA-fractie ziet daarom de voorliggende plannen niet als een goede oplossing voor de – overigens maar op een beperkt aantal dagen per jaar – voorkomende verkeersdrukte.

CDA-fractie gemeente Rheden

Lees ook

Online open dag Van Hall Larenstein

VELP – Voor iedereen die op zoek is naar een opleiding zet Van Hall Larenstein …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.