Home / Doesburg-Regiobode / Ik vind: Bieb moet blijven!

Ik vind: Bieb moet blijven!

Het college van de gemeente Doesburg wil bezuinigen op de plaatselijke bibliotheek. En wel zoveel dat het voor de bieb onmogelijk wordt te blijven bestaan.​ ​Waarom zou Doesburg het moeten doen zonder bibliotheek, zonder boekuitleen, zonder cursussen en computers, zonder voorleesacties? Waarom? Hoe is het mogelijk dat het college hiervoor kiest? Hoe wil zij de laaggeletterdheid dan tegen gaan? Waar leren immigranten dan Nederlands? Waar moeten kinderen dan heen om te lezen? Waar moeten studenten dan hun dure studieboeken vandaan halen? Waar moeten ouderen elkaar dan ontmoeten en de krant en tijdschriften lezen? Een stad zonder bibliotheek is een arme en armoedige stad. Niets om trots op te zijn. Daarom willen wij dat de gemeente de bezuiniging schrapt. Wilt u ook dat de bibliotheek in Doesburg behouden blijft? En vindt u ook dat de bezuinigingen een stap te ver gaan? Teken dan ook de petitie op petities.nl of neem contact op met SP Doesburg.

Fractievoorzitter Heidy Melissen, tel. ​06-39425547

Lees ook

CDA Bronckhorst wil snellere afwikkeling Tozo-aanvragen

GEM. BRONCKHORST – CDA Bronckhorst roept het College van B en W op om aanvragen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.