Home / Rheden-Regiobode / Ik vind: Afsluiting Posbank

Ik vind: Afsluiting Posbank

Stuitend, die autolobby in deze krant voor het openhouden van de Posbank voor gemotoriseerd verkeer, CDA voorop. De lobby stelt dat de overlast door drukte aldaar best meevalt. De drukte, ook doordeweeks, is de reden dat wij de Posbank al jaren mijden. Het is daar verworden tot een soort evenemententerrein. Voor de dieren aldaar een ramp, zij zijn gedwongen zich steeds meer terug te trekken in een nachtleven. Ten tijde van de MKZ crisis, toen de mens het bos niet in mocht, zag je ineens overal op de Posbank wild overdag. Dat is hoe deze dieren graag willen leven en wij pakken ze dat af.
Onze gemeenteraad weigert al decennia om op te komen voor de natuur op de Posbank. Eerdere voorstellen van Natuurmonumenten om gemotoriseerd verkeer tegen te gaan werden gedwarsboomd. Afgelopen jaren zijn er alleen maar maatregelen genomen die de drukte verergeren: aanleg van een transferium en extra parkeerterreinen, waardoor voorheen luwe plekken nu ook druk zijn geworden. Het is nog wachten op de drukte-verminderende kabelbaan naar de Posbank; de meest recente oplicht-truc van het huidige college.
Nu ligt er een voorstel voor iets meer regulering in de weekenden. Een schandalig slap compromis en zelfs daar komt de autolobby nog over zeuren. Hoe egoistisch kun je zijn.
Ik wil even een ander argument inbrengen: Stikstof. De Veluwe krijgt 50 procent te veel stikstof. Boswachters zijn wanhopig: de natuur gaat naar de bliksem. Boeren rondom de Veluwe verwachten dramatische ingrepen in hun bedrijfsvoering. Kan het verkeer dan misschien ook een kleinigheid bijdragen? Ga lopen of fietsen. Dat bejaarden geen 4 kilometer zouden kunnen fietsen naar de Elsberg is onzin: zij fietsen tegenwoordig allemaal elektrisch. Dat opportunistische gescherm met gehandicapten is niet nodig: zij kunnen ontheffingen krijgen. Een enkeling zal een kleinigheid in zijn vrijheid beperkt worden. Nou en? Breng eens een offertje, voor de natuur, voor de toekomst van je kinderen; dit is nog maar het begin.
Als observatiepunt de Elsberg zo’n probleem is voor de autolobby, dan heb ik hier de oplossing voor Natuurmonumenten. Echte natuurliefhebbers hebben helemaal geen observatiepunt nodig. Gooi het gewoon dicht.

M. Fels
Dieren

Lees ook

Ik vind: Windturbines maken wel degelijk ziek

Bezinning is hard nodig, want de wespendief betekent voor wethouder Klomberg alleen vertraging. Ik heb …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.