Home / Doesburg-Regiobode / Hoogste groepen Anne Frankschool gaat het zwembad weer in

Hoogste groepen Anne Frankschool gaat het zwembad weer in

DOESBURG – Zwembad Den Helder en Montessori Kindcentrum Anne Frank in Doesburg zijn een samenwerking aangegaan. De leerlingen uit groepen 6, 7 en 8 krijgen dit schooljaar een aantal ‘natte gymlessen’, om zo vertrouwd te blijven met het water.

Vroeger was schoolzwemmen de normaalste zaak van de wereld en behaalden veel kinderen op de basisschool hun A-, B- of C-diploma. Vooral voor de kwetsbare doelgroepen was schoolzwemmen een uitkomst: het zorgde ervoor dat kinderen uit gezinnen met weinig financiële middelen toch in het bezit konden komen van het begeerde zwemdiploma.
Tegenwoordig halen de meeste kinderen hun zwemdiploma’s buiten schooltijd. Ouders met minder geld kunnen een beroep op de gemeente doen voor een bijdrage. Maar wat volgens zwembadmanager Alex Walter door ouders vaak wordt vergeten, is om ná het behalen van de diploma’s regelmatig met de kinderen te zwemmen om zo oefening te behouden. En met het wegvallen van het reguliere schoolzwemmen schiet dat er vaak helemaal bij in.

Zwembad Den Helder uit Doesburg en de Anne Frankschool zijn daarom een samenwerking aangegaan. De school en het zwembad vinden het belangrijk dat kinderen vaker bewegen en zwemveilig zijn en blijven. De lessen zijn dan ook niet primair gericht op het leren zwemmen, dat kunnen de meeste kinderen op deze leeftijd wel. Doel van de lessen is om plezier te beleven in het water en daarmee de zwemvaardigheid op peil te houden. De kinderen genieten zo van een leuke, extra gymles en ze komen ook eens in het zwembad, dat de kinderen graag kennis laat maken met de zwemsport.

Lees ook

Wie goed zoekt, vindt de ijsvogel

REGIO – Het is een schuw vogeltje, maar wie oplet ziet ze soms aan de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.