Home / Nieuws / Hollywood en muziek centraal in Filmhuis Dieren

Hollywood en muziek centraal in Filmhuis Dieren

DIEREN – Filmhuis Dieren vertoont zondag 20 oktober om 19.30 uur de film Once Upon A Time In Hollywood. Op dinsdag 22 oktober om 20.00 uur draait het inspirerende drama Blinded By The Light. Beide films zijn te zien in schouwburg Theothorne in Dieren.

Once Upon A Time In Hollywood is een uitbundige vertelling van schrijver en regisseur Quentin Tarantino. B-acteur Rick Dalton en zijn vaste stuntdubbel Cliff Booth proberen aan de bak te komen in een filmindustrie in het Los Angeles van 1969, een tijd waarin alles aan het veranderen is. Dalton heeft het er maar moeilijk mee. Waarom kan hij niet net zo veel succes hebben als zijn buurvrouw, actrice Sharon Tate? Gelukkig blijft zijn vriend en vaste stuntman Cliff Booth hem door dik en dun steunen. In verband met de lengte van de film begint de voorstelling al om 19.30 uur.

Blinded By The Light vertelt het verhaal van Javed, een Britse tiener van Pakistaanse komaf, die opgroeit in het Engelse stadje Luton in 1987. In een periode van racisme en economische malaise schrijft hij gedichten om te ontsnappen aan de intolerantie van de stad en de starheid van zijn traditionele vader. Als een klasgenoot hem de muziek van Bruce Springsteen laat horen, ziet Javed de parallellen tussen de arbeidersklasse waartoe hij behoort en de indringende teksten van ‘The Boss’. Voor hem is die muziek de uitlaatklep om met zijn eigen unieke stem uiting te geven aan de dingen waar hij van droomt.

www.filmhuisdieren.nl

Lees ook

Zwembad Den Helder is weer open

DOESBURG – Zwembad Den Helder in Doesburg is maandag heropend door wethouder Birgit van Veldhuizen. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.