Home / Brummen-Regiobode / Grote belangstelling voor literair café in Vroolijke Frans

Grote belangstelling voor literair café in Vroolijke Frans

BRUMMEN – Op woensdag 25 september 2019 vond onder grote belangstelling een literair café plaats, dat werd georganiseerd door de werkgroep Taalmarkt van de Culturele Stichting Brummen. Dit keer was schrijfster Manon Uphoff als spreker uitgenodigd.

Manons meest recente boek is Vallen is als Vliegen, waarvan juist die woensdagmiddag bekend werd gemaakt dat het op de shortlist voor de Bookspot literatuurprijs staat. Het boek roept veel reacties op: van bewondering voor de schrijfstijl en intens medeleven met de hoofdpersoon, tot vragen over de techniek waarmee de schrijfster dit moeilijke onderwerp benaderd heeft.
Aan de hand van die vragen voerde Manon Uphoff de zaal mee in haar wereld. Zij kreeg het publiek muisstil, terwijl door de vragen werd getoond hoe geboeid en betrokken men was. Christine Bosman van Boekhandel Bosman was aanwezig met een tafel vol boeken van Uphoff die aangeschaft en desgewenst gesigneerd konden worden.
Na de pauze waren vijf talenten uit Brummen en omgeving aan de beurt om over het thema Familie voor te dragen. Gedichten en verhalen wisselden elkaar af op het open podium. Uphoff schonk naderhand aan iedereen apart aandacht en riep als winnares van de Kleinegeit Inge Schouten uit, die enkele prachtige gedichten voorlas uit een bundel van haar eigen werk. Als afsluiting presenteerde Monique Bosch, de winnares van de vorige aflevering, een persoonlijke en amusante column. Bas Witteveen musiceerde de avond aan elkaar.

Lees ook

Aanmeldingen voor Brummense Bikkel nog tot eind augustus

GEM. BRUMMEN – De jaarlijkse uitreiking van de Brummense Bikkel – het Brummense jeugdlintje – …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.