Home / Rheden-Regiobode / Grote belangstelling voor de Tentoonstelling ‘Verdwenen in Rheden’

Grote belangstelling voor de Tentoonstelling ‘Verdwenen in Rheden’

RHEDEN – De tentoonstelling van de Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal (OKRR) in het dorp Rheden heeft veel bezoekers mogen verwelkomen. Afgelopen vrijdagavond waren er bij de opening rond de 65 aanwezigen en zaterdag en zondag samen ongeveer 400 bezoekers. Unaniem werd het geheel gewaardeerd. De tentoonstellingsborden bevatten interessante informatie over de verlegging van de IJssel eind jaren zestig en de aanleg van de snelweg begin jaren zeventig van de vorige eeuw. De consequenties voor het dorp Rheden waren groot. Naast het verlies van het uiterwaardengebied Rhederlaag stond daar tegenover de nieuwe mogelijkheden voor woningbouw van onder andere de Gasthuisbouwing. Betreurd wordt door velen nog steeds de afbraak van het iconische veerhuis.
De wandeling zondagmiddag onder leiding van mevrouw Mechteld Kranenburg trok mede door het fraaie weer, ook zeer veel belangstellenden. Ook de gemaakte powerpointpresentatie over bijzondere gebouwen en de oude films, met veel schoolkinderen, werd door menig bezoeker rustig bekeken.
De organisatoren mochten tevreden terugkijken op een historisch gewaardeerd en drukbezocht weekend in het Dorpshuis Willem de Zwijger.

Lees ook

Sporter Mark Groeneweg kan na twee maanden weer los op de Veluwezoom

DIEREN – Stilzitten kan hij maar moeilijk en dus is sporter Mark Groeneweg uit Dieren …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.