Home / Rheden-Regiobode / Ellecomse nummer 60 in De Duurzame 100

Ellecomse nummer 60 in De Duurzame 100

ELLECOM – Bernadette Hakken uit Ellecom staat op de zestigste plek in De Duurzame 100 van dagblad Trouw die onlangs verscheen. Ze heeft de plek ‘veroverd’ met haar challenge om zoveel mogelijk sigarettenpeuken op te rapen in een jaar tijd.

Ze begon daar in juni vorig jaar mee. “Sigarettenfilters zijn van plastic en vergaan uiteindelijk nooit. Ze komen als hele kleine stukjes plastic in de zee terecht. En via de vissen komen die stukjes microplastic weer in de voedselketen terecht. Er wordt zelfs al plastic in honing aangetroffen. Daarbij zijn de filters gemaakt om (een deel van) de giftige stoffen, zoals nicotine, lood, arsenicum en pesticiden op te vangen. Eén filter bevat daardoor genoeg vergif om acht liter water te vervuilen. Niet alleen in de zee, maar ook op straat en in het plantsoen. Ons bodemleven gaat erdoor kapot, evenals bijvoorbeeld de bijen”, aldus Bernadette eerder in Regiobode.
De Duurzame 100 is de de ranglijst van groenste denkers en doeners in Nederland. Dit jaar is de lijst anders dan andere jaren: in plaats van wetenschappers, politici en mensen uit het bedrijfsleven, bestaat de lijst dit jaar uit initiatieven van onderop.

Lees ook

Online open dag Van Hall Larenstein

VELP – Voor iedereen die op zoek is naar een opleiding zet Van Hall Larenstein …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.