Home / Brummen-Regiobode / Elektrische voertuigen testen in Loenen

Elektrische voertuigen testen in Loenen

LOENEN – Inwoners van Loenen en omgeving konden zaterdag kennismaken met duurzaam vervoer tijdens de Duurzaamheidsdag in en bij de Brink in Loenen.

De Stichting Duurzame Projecten hield zaterdag de Duurzaamheidsdag in het kader van de Europese Duurzaamheidsweek. Vanaf 14.00 uur konden de proefritten in elektrische auto’s of in auto’s op waterstof worden gemaakt vanaf het Spritshz-plein. Hier begon om 15.00 uur ook de informatiemarkt met allerlei kramen en stands op het gebied van duurzaamheid in de woning en bedrijf. Vele technieken waren er te zien. Er werd uitgebreid voorlichting gegeven. Nieuw is ook de elektrische deelauto. Steeds meer mensen, bedrijven en maatschappelijke organisaties vinden het slimmer om een auto te delen in plaats van zelf te kopen.

Even na 17.00 uur onthulde wethouder Mark Sandmann een informatiescherm dat meteen veel aandacht kreeg. Na de opening verzorgde Hilda Feenstra een lezing over het onderwerp: Duurzaam zijn moet je durven. Tijdens de vraaggespreken die werden gevoerd met Henk Heijenk over Passief Loenens Huis en met Jeroen Scholten over Gasloos Loenens Huis werd duidelijk dat er nog vele mogelijkheden zijn om een huis duurzaam te verwarmen.
Na de pauze kregen de aanwezigen alles te horen over de onlangs opgerichte Energie Coöperatie Loenen die al een flink aantal leden heeft gekregen.
De Loenense Duurzaamheidsdag werd afgesloten met een gezellig samenzijn in de kelder van de Brink met live muziek van de band Kubus.
De Loenense basisscholen hebben op vrijdag 11 oktober een duurzaamheids-doe-dag voor de jeugd vanaf acht jaar. De kinderen krijgen op school een kartonnen doos. Deze is blanco. Aan de kinderen wordt gevraagd deze zo duurzaam mogelijk in te kleuren of anderszins aan te passen. De kinderen krijgen daar twee weken de tijd voor. De zes beste inzendingen krijgen een leuke prijs.

Foto: Han Uenk

Lees ook

Naar de RK Kerk op reservering

LOENEN – Vanaf 1 juli zijn bijeenkomsten van grotere groepen weer mogelijk. Dit betekent dat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.