Home / Doesburg-Regiobode / Eerste bankje wandelroute onthuld bij afscheid dokter Gulikers

Eerste bankje wandelroute onthuld bij afscheid dokter Gulikers

DOESBURG – Vrijdag 27 september nam, na 35 jaar in Doesburg als huisarts werkzaam te zijn geweest, Virgine Gulikers afscheid van patiënten, collega’s en belangstellenden. Ter gelegenheid van haar afscheid werd het eerste bankje op de ‘Gulikersroute’ onthuld.

Bij een gelegenheid als deze willen mensen nog wel eens een cadeau geven. Dokter Gulikers had vooraf al aangegeven dat ze in plaats van een bloemetje graag een geldelijke bijdrage wilde voor een speciaal doel. De bevolking is sterk aan het vergrijzen en de zorg is in de afgelopen jaren sterk veranderd. Langer zelfstandig thuis blijven wonen is het devies; ook als sprake is van toenemende beperkingen. Dokter Gulikers is ervan overtuigd dat in beweging blijven, de deur uit gaan, anderen blijven ontmoeten en aandacht voor elkaar belangrijke ingrediënten zijn om langer fysiek en geestelijk gezond te blijven en van het leven te kunnen genieten.
Daarom heeft zij bij haar afscheid geld ingezameld om een initiatief te ondersteunen om aantrekkelijke looproutes voor ouderen te realiseren. Deze looproutes zouden voorzien moeten zijn van voldoende bankjes en het mogelijk moeten maken om toch – ondanks beperkingen – een kopje koffie te gaan drinken, een boodschapje te doen in de fraaie en gezellige Doesburgse binnenstad of een mooie wandeling te maken naar prachtige plekjes aan de IJssel, het Colenbranderpark of de kruidentuin aan de Paardenmarkt.
Het mes snijdt aan twee kanten: een route met voldoende rustpunten nodigt uit om een wandeling te maken en te bewegen en ieder bankje is een potentiële ontmoetingsplek voor een praatje. De verwachting is dat als de eerste looproute een succes blijkt te zijn er meer looproutes – ook in andere wijken – zullen volgen.
Het eerste bankje is met giften van patiënten en collega’s van dokter Gulikers gerealiseerd. Het is voorzien met een naamplaatje, met daarop ‘Gulikersbankje’. Het bankje werd deze vrijdagmiddag tijdens haar afscheidsreceptie onthuld door dokter Gulikers en Koen Eggens van de wijkraad Ooi. “Het is een erg mooi bankje en zit heerlijk”, aldus de huisarts. Afhankelijk van het geschonken bedrag zullen hiervoor nog meer bankjes geplaatst worden op de ‘Gulikersroute’.

Foto: Hanny ten Dolle

Lees ook

Anderhalvemeterneus

Cartoon: Wytse Noordhof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.