Home / Brummen-Regiobode / Drone Natuurmonumenten redt reekalfjes

Drone Natuurmonumenten redt reekalfjes

LOENEN – Sinds afgelopen voorjaar heeft Natuurmonumenten Beheerseenheid Zuid-Veluwe en IJsselvallei een drone in gebruik. Deze is ingezet voor het maken van mooie plaatjes en filmpjes, maar vooral om te zoeken naar reekalfjes. De diertjes liggen vaak in het hoge gras en kunnen met behulp van de drone voor het maaien worden opgespoord.

Voor de ontwikkeling van de terreinen van Natuurmonumenten moet men blijven maaien om mooie schrale bloemrijke graslanden te krijgen. Dit moet ook gebeuren in de kritische tijd van de pasgeboren reekalfjes, die door hun moeder afgelegd worden in het lange gras en niet vluchten maar zich drukken bij het naderende lawaai van de maaimachines. Door de inzet van de drone kunnen deze kalfjes opgespoord en beveiligd worden. Het is gebleken dat het zoeken met een drone zorgvuldiger gaat en veel tijdbesparender werkt dan het perceel aflopen.
In de komende jaren hoopt Natuurmonumenten dat er meer vrijwilligers komen die ervaring hebben met het vliegen met een drone, maar ook mensen die kunnen helpen met het veiligstellen van de kalveren en daarmee de dronepiloot ondersteunen, zijn van harte welkom. De vrijwilligers dienen wel goed ter been te zijn en bereid om in de maanden mei en juni ‘s morgens rond 5.00 uur ergens in de IJsselvallei paraat te staan!

Lees ook

De 4! van Klarenbeek

KLARENBEEK – De organisatie van SC Klarenbeek heeft een nieuw evenement bedacht. De 4! van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.