De derde editie van Ubbink Doesburg Jazz

DOESBURG – De derde editie van Ubbink Doesburg Jazz staat voor de deur. Met 24 concerten op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 november bevindt het jongste jazzfestival van Nederland zich in een ‘fast flow forward’. Jazz, funk, swing, blues, bebop, latin, wereldmuziek en nog veel meer zijn op acht podia ook dit jaar gratis toegankelijk.

Doesburg Jazz heeft in 2019 evenveel podia, evenveel concerten en een ongeveer vergelijkbare organisatie als de vorige jaargang. Daar is bewust voor gekozen. Nadat Herman Geereking eind 2018 liet weten te stoppen als bestuurslid koos de organisatie voor bestuurlijke consolidatie. “Doesburg is een kleine stad; eerst maar eens zien of het succes kan worden voortgezet. Aan de zijlijn loopt inmiddels een aantal personen zich warm; de eerste contouren voor 2020 beginnen zich al af te tekenen”, zo laat de organisatie weten.

Er is dit jaar weer een breed muzikaal aanbod. De Bernard Brogue Band doet met zijn mysterieuze folky jazzgeluid op momenten denken aan Nick Drake. De authentieke driestemmige jazz van Trio Sweet Silver past perfect in een jaar waarin 75 jaar bevrijding gevierd wordt. Vermuyen’s Funk uit Nijmegen is een nieuw gezicht in Doesburg, met catchy funk en fusion, explosieve saxsolo’s en swingende Hammond sounds. De coole koperklanken van Jeru’s Bakery getuigen van de liefde voor de muziek van Gerry Mulligan en Chet Baker. Ook het Trio Breezin’ van Doesburg’s eigen Esther Pelgrom is nieuw op het festival. Breezin’ is de verpersoonlijking van hoe een groovy live band kan klinken.De liefhebber van eigentijdse jazz, eigenzinnige interpretaties en swingende nieuwlichterij kan in november eigenlijk niet heen om twee optredens met Jetse de Jong, dat met zijn eigen fameuze Jetse de Jong Trio, en als invaller bij Hein de Jong’s Triophone.

Doesburg Jazz 2019 opent dit jaar al op vrijdagavond 8 november met een optreden van Brand New Bag in Het Arsenaal. Maar liefst 13 topmuzikanten en vocalisten laten op 8 november vanaf 21.00 uur horen waarom zij bekend staan als de ‘hottest band in town.’ Tussen die opening en het einde van het festival op zondagmiddag 10 november is het in Doesburg swingend genieten geblazen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.