Home / Rheden-Regiobode / Collecte Bartiméus Fonds

Collecte Bartiméus Fonds

DIEREN – Van maandag 21 tot en met zaterdag 26 oktober collecteert het Bartiméus Fonds in de regio. De opbrengst wordt besteed aan slimme hulpmiddelen. Het Bartiméus Fonds zet zich in voor mensen die slechtziend of blind zijn, zodat zij zo goed mogelijk kunnen meedoen in onze samenleving. Voorbeelden van hulpmiddelen die Bartiméus wil ontwikkelen zijn apps die je via spraak en beacons helpen om je weg te vinden op straat en in gebouwen, een deurbel die werkt met gezichtsherkenning en via een trilsignaal doorgeeft of er wel of geen bekende voor de deur staat, robotjes die het oogonderzoek bij kinderen leuker, maar vooral beter maken en tests waarmee thuis het gezichtsvermogen gemeten kan worden. Allemaal innovaties die mensen met een visuele beperking helpen om weer midden in het leven te staan.

bartimeusfonds.nl/collecte

Lees ook

Sporter Mark Groeneweg kan na twee maanden weer los op de Veluwezoom

DIEREN – Stilzitten kan hij maar moeilijk en dus is sporter Mark Groeneweg uit Dieren …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.