Home / Rheden-Regiobode / Cantatedienst in Velpse kerk

Cantatedienst in Velpse kerk

VELP – De Evangelisch-Lutherse Gemeente houdt samen met de Protestantse gemeente Velp op 27 oktober een Cantatedienst in de Grote Kerk in Velp. Het Bach-ensemble Arnhem voert de cantate ‘Ich elender Mensch’ uit, onder begeleiding van Thea Endedijk-Griffioen. Bach schreef deze cantate voor 3 oktober 1723, waar het evangelie van Matheüs 9, 1-8 werd voorgelezen. Deze lezing staat in deze viering centraal. Het verhaal van de genezing van een verlamde man heeft Bach tot deze cantate gebracht, waarbij hij de vraag stelt: “Ik, ellendige mens, wie zal mij verlossen?” De dienst begint om 10.00 uur. De uitvoering is gratis, er zal wel een collecte plaatsvinden als bijdrage voor de onkosten.

Lees ook

Mezenkastjes tegen eikenprocessierups

GEM. RHEDEN – Het seizoen van de eikenprocessierups breekt weer aan. De gemeente Rheden wil …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.