Home / Alle-Regiobode / Business & Shopping: Palm & Wassink ontzorgt bij tuinaanleg en -onderhoud

Business & Shopping: Palm & Wassink ontzorgt bij tuinaanleg en -onderhoud

EERBEEK – Lekker buiten aan het werk. Een tuin inrichten van beplanting tot bebouwing en bestrating, deze ook onderhouden en de klant daarbij zoveel mogelijk ontzorgen. Dat is wat Jan Palm en René Wassink van Palm & Wassink het liefst doen.

Het is geen hoveniersbedrijf, het is geen bouwbedrijf, maar ondertussen doen Jan Palm en René Wassink alles wat deze bedrijven kunnen. Daarom heeft Palm & Wassink de ondertitel ‘Buitenleven en meer’ meegekregen. Om aan te geven dat de mannen zoveel méér voor hun klanten kunnen doen dan een tuin beplanten.
“We doen eigenlijk alles wat je in de buitenruimte zou willen doen”, zeggen Jan en René. “Dat begint bij het maken van een ontwerp tot het aanleggen van een tuin en het onderhoud daarvan. Daarbij komt een stukje bestrating kijken, de aanleg van verlichting of een vijver, maar ook het bouwen van een schuur of overkapping vinden we heel leuk om te doen. Laatst maakten we nog een kippenhok voor een klant.”
Jan en René hebben beiden ruime ervaring in het hoveniersvak en hebben hun vaardigheden uitgebreid richting de technische kant van de tuinaanleg. “Een tuin inrichten houdt niet op bij beplanting. Ook de bestrating èn bebouwing nemen we graag voor onze rekening. Daarbij zorgen we ook voor de aanvraag van de juiste kap- en bouwvergunningen.” En hoewel ze het prachtig vinden om een grote carport te bouwen, nemen ze met hetzelfde enthousiasme de opdracht aan om een heg te snoeien of een perkje te schoffelen. “Juist de afwisseling maakt het leuk.”

Jan en René leveren ambachtelijk werk en gaan daarbij niet over één nacht ijs. “Het voortraject duurt bij ons misschien iets langer, omdat wij veel aandacht besteden aan de communicatie met onze opdrachtgever. Het is voor ons de uitdaging om iets moois te ontwerpen voor de ruimte die mensen hebben, binnen het budget dat zij hebben. We willen iets maken waar de klant blij mee is en daarvoor plegen we regelmatig overleg. Korte lijntjes zijn bij ons heel belangrijk.”
Daarbij kijken de mannen uiteraard naar wat de klant mooi vindt, maar heel modegevoelig zijn ze niet. “Bij het maken van een ontwerp kijken we vooral naar hoe iets er over een paar jaar uit ziet. We werken daarom het liefst met ambachtelijke materialen, die lang mee gaan.”

Wie een vaag idee heeft voor de tuin, een vraag of juist een heel concrete wens op tuingebied, kan het best even contact opnemen met Palm & Wassink. Samen wordt dan gekeken naar wat de mogelijkheden zijn.

www.buitenleven.eu

Lees ook

Kerkdienst gemist

Cartoon: Wytse Noordhof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.