Home / Alle-Regiobode / Business en Shopping: Lezingen over eigen bijdrage zorg en ‘groene uitvaarten’

Business en Shopping: Lezingen over eigen bijdrage zorg en ‘groene uitvaarten’

EERBEEK – Afgelopen donderdag 24 oktober hielden Elfriede Arriëns van uitvaartzorg de Verbinding en notaris Natascha Dröge van Dröge Notariaat / Estate Planning drukbezochte lezingen in het Pater Dekkerhuis in Eerbeek.

Na het welkom en de koffie met biologische koekjes vertelde Elfriede Arriëns over ‘groene uitvaarten’ waarbij mogelijkheden en oplossingen werden voorgesteld met als doel de natuur bij een uitvaart zo min mogelijk te belasten. Dat betrof zowel begrafenissen als crematies. Haar voordracht werd ondersteund door verrassende beelden.
Na de pauze sprak Natascha Dröge over de financiële gevolgen wanneer wonen in een verpleeg- of verzorgingshuis ten gevolge van ouderdom en/of ziekte actueel wordt. Met behulp van heldere voorbeelden werd goed inzicht verkregen in de financiële verplichtingen die dan ontstaan. Afhankelijk van de situatie waarin men verkeert, kunnen hoge eigen bijdragen verschuldigd zijn. Notaris Dröge gaf waardevolle adviezen hoe hiermee kan worden omgegaan.

De aanwezigen kregen de gelegenheid tot het stellen van vragen waarvan ruimschoots gebruik werd gemaakt. Na een afscheidsdrankje kreeg ieder een zakje biologische tulpenbollen en schriftelijke informatie mee en werd deze inspirerende avond afgesloten.

Lees ook

Regio met deze slimme besparingstips nóg duurzamer

(Dit is een gesponsord artikel) REGIO – Het is te zien aan de vele berichten: …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.