Home / Brummen-Regiobode / Annelies van der Kolk benoemd tot formateur in Brummen

Annelies van der Kolk benoemd tot formateur in Brummen

GEM. BRUMMEN – Annelies van der Kolk is dinsdagavond 8 oktober benoemd tot formateur in de gemeente Brummen. Dit besluit is genomen door de fracties van de PvdA, GroenLinks, CDA en D66, die samen een nieuwe coalitie willen vormen.

De vier partijen willen samen verder, zonder de huidige coalitiepartij VVD, omdat zij menen dat de huidige coalitie een onvoldoende breed draagvlak heeft in de gemeenteraad. Om te komen tot een vernieuwd coalitieakkoord hebben de vier partijen nu een formateur aangewezen. De keus is hierbij gevallen op Annelies van der Kolk, die op dit moment (waarnemend) burgemeester is van de gemeente Twenterand. Van der Kolk is lid van ChristenUnie. Zij heeft de opdracht gekregen om als procesbegeleider op te treden tot het moment dat een nieuw college is gevormd. Een cruciale tussenstap is een vernieuwd coalitieakkoord.

PvdA, GroenLinks, CDA en D66 geven Van der Kolk mee dat het bestaande coalitieakkoord uitgangspunt is bij de formatiebesprekingen die nu van start gaan. De vier partijen willen samen daadkrachtig werken aan de opgaven waar de gemeente Brummen de komende jaren voor staat. De partijen vragen daarbij de formateur extra aandacht te hebben voor onderling vertrouwen en teamspirit. Dit moet de basis zijn voor de gewenste collegesamenstelling en portefeuilleverdeling.
De vier partijen zijn zich er bewust van dat de besprekingen enige tijd in beslag gaan nemen. Zij hechten waarde aan het tussentijds (in een informele vergadering) bijpraten van de volledige gemeenteraad. Zo wordt de raad donderdagavond, voorafgaand aan de besluitvormende vergadering, bijgepraat over het tot nu toe gevoerde proces van coalitiebesprekingen tussen de vier fracties. De raadsleden krijgen hierbij de gelegenheid suggesties voor het vervolg van de besprekingen mee te geven aan de formateur. Ook wil de formateur weten welke competenties raadsleden belangrijk vinden als het gaat om de functie van wethouder.
Deze informatieve bijeenkomst begint om 19.15 uur en duurt naar verwachting een half uur. Belangstellenden zijn hierbij welkom. De vier partijen hebben de hoop dat het formatieproces in november zal worden afgerond.

Lees ook

Informatie Punt Digitale Overheid in bibliotheken Eerbeek en Brummen

BRUMMEN / EERBEEK – Inwoners van de gemeente Brummen kunnen met al hun vragen over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.