Home / Brummen-Regiobode / Zet je brein in beweging

Zet je brein in beweging

BRUMMEN/EERBEEK – Sjoukje Oosting, van Meer Bewegen voor Ouderen en Ineke Meijerhof, ergotherapeute van de Ronnie Gardener methode slaan de handen ineen en geven een combinatieles. De lessen vinden plaats op donderdag 12 september van 14.00 tot 15.00 uur in Tjark Riks Centrum Eerbeek en op donderdag 19 september van 10.00 tot 11.00 uur in Plein Vijf Brummen. Opgeven kan via info@welzijnbrummen.nl of telefonisch via 0575-561988.

De Ronnie Gardiner Methode (RGM) is een wetenschappelijk bewezen, vrolijke oefenmethode voor de hersenen, waarbij ritme en muziek worden ingezet om beweging, evenwicht, spraak en cognitie te stimuleren. De oefeningen kunnen zowel zittend als staand gedaan worden. De cursus wordt door Ineke Meijerhof gegeven op dinsdagmiddag in het Tjark Riks Centrum Eerbeek en op donderdagochtend in Plein Vijf Brummen. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Ergo in Beweging via tel. 06-44579400 of gekeken worden op www.rgminbeweging.nl.

Bij Meer Bewegen voor Ouderen worden er, in een ontspannen sfeer, oefeningen gedaan om spieren en gewrichten soepel te houden. Daarnaast wordt het reactie- en denkvermogen getraind en wordt er veel aandacht besteed aan evenwichtsoefeningen. Op maandagmiddag in Empe-Tonden, op woensdagochtend in Eerbeek en Hall, op woensdagmiddag in Brummen en op donderdagochtend in Brummen. Voor meer informatie of het vrijblijvend bijwonen van drie lessen kan contact opgenomen worden met Stichting Welzijn Brummen, tel. 0575-561988.

Lees ook

Jubilarissen in het zonnetje gezet bij VV Oeken

OEKEN – Vorige week schonken wij in deze krant aandacht aan de huldiging van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.