Home / Rheden-Regiobode / Woningbouw op terrein ziekenhuis Velp

Woningbouw op terrein ziekenhuis Velp

VELP – Op het terrein rond het ziekenhuis in Velp wil de gemeente Rheden woningen bouwen. Verschillende vastgoedeigenaren hebben aangegeven plannen te hebben in dit gebied. Als eerste stap is een startnotitie opgesteld. Het college stelt de raad voor dit plan verder uit te werken in overleg met belanghebbenden. Afgelopen januari werd bekend dat het Rijnstate ziekenhuis in 2021 vertrekt uit Velp.

Het vertrek van het ziekenhuis en de wensen van vastgoedeigenaren zijn aanleiding om dit gedeeltelijk leegstaand en braakliggend gebied opnieuw in te richten. Het college van B&W heeft al eerder toegezegd mee te willen werken aan het veranderen van het ziekenhuisgebouw naar woningbouw.
“Ik ben blij dat er weer ruimte komt voor het bouwen van nieuwe woningen in onze gemeente. En ik hoop dat we in goed overleg dit gebied in Velp een mooie impuls kunnen geven. Dat is belangrijk voor onze inwoners, voor woningzoekenden in de regio, voor de werkgelegenheid en de bestaande detailhandel en horeca”, aldus wethouder Ronald Haverkamp. Het gebied moet een stedelijke uitstraling krijgen met ruimte voor water en groen. De gemeente heeft al gesprekken gehad met de verschillende eigenaren over de herontwikkeling; die wensen zijn meegenomen in startnotitie.
De verwachting is dat de gemeenteraad in oktober een besluit neemt over de te volgen procedure voor de herontwikkeling van het gebied.

Lees ook

Meditatieavonden in Rhedense Dorpskerk

RHEDEN – Per dinsdag 21 januari gaat een serie van tien meditatieavonden van start in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.