Home / Brummen-Regiobode / Wereldwinkel Eerbeek actief met Jackfruit

Wereldwinkel Eerbeek actief met Jackfruit

EERBEEK – Wereldwinkel Eerbeek heeft sinds een paar maanden een nieuw product in haar assortiment: Jackfruit. Dit is een 100% plantaardig product, met structuur die te vergelijken is met vlees. De Jackfruit groeit in Thailand, waar hij onder eerlijke handelsvoorwaarden is ingekocht bij een lokale boerencoöperatie en is ingeblikt in een lokale fabriek.

Onlangs hebben de vrijwilligers van de Wereldwinkel zich een middag en avond verdiept in de achtergronden van dit product en samen allerlei recepten met Jackfruit als vleesvervanger gekookt en gegeten. De reacties waren erg enthousiast en daarom heeft de Wereldwinkel besloten dat de maand september in het teken van Jackfruit zal staan. Iedere klant die een blik Jackfruit koopt, krijgt er een gratis boekje met drie heerlijke recepten bij.

Op dinsdag 10 en maandag 23 september wordt er een workshop gegeven om te leren koken met Jackfruit. Ook is er op die dagen gelegenheid om ‘s avonds de gerechten te komen proeven. De plaatsen zijn beperkt, dus opgeven is noodzakelijk. De kookworkshop start om 16.00 uur en kost 5 euro per persoon, inclusief de maaltijd. De proeverij start om 18.00 uur en kost 7,50 euro per persoon. Opgeven kan in de winkel, telefonisch via 06-40966195 of per e-mail naar jantine.peters@gmail.com.

Lees ook

Plannen De Bruisbeek in de ijskast

LOENEN – Het bestuur van het Ontmoetingscentrum De Bruisbeek in Loenen heeft alle plannen voorlopig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.